Evenimentul Zilei > EVZ Play > Războiul SUA-China nu e doar comercial! Mutarea lui Trump în Pacific alertează Beijingul
Războiul SUA-China nu e doar comercial! Mutarea lui Trump în Pacific alertează Beijingul

Războiul SUA-China nu e doar comercial! Mutarea lui Trump în Pacific alertează Beijingul

Marina SUA se ocupă de realizarea unor rachete mobile anti-nave pentru zona Pacificului pentru a contrabalansa capacitatea navală în creștere a Chinei.

Subcomisiei navală a Comitetului serviciilor armate din Senatul american conisideră acesta drept cea mai înaltă prioritate.

Compania maritimă dorește realizarea cât mai rapidă a cel puțin două sisteme anti-nave acționate de pe sol, conform mărturiilor recente și a documentelor bugetare pentru anul fiscal 2021.

Este o versiune pentru lansarea de la sol a rachetelor Tomahawk. Construcția este posibilă acum, după retragere a SUA din Tratatul privind forțele nucleare cu rang intermediar, care a interzis rachetele de croazieră lansate la sol.

NMESIS folosește sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) marines, disponibil de pe șasiul unei versiuni operate de la distanță a vehiculului comun Light Light Tactical al Armatei, încărcat cu o rachetă destinată atacurilor navale.

„Racheta Naval Strike este o rachetă capabilă să lovească pe mare, cu manevrabilitate ridicată și capacitatea de a lovi țintele din lateral. Mai degrabă decât de sus în jos”, se arată mărturia, scrie defensenews.com.