Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt PNL, a scris pe pagina sa de facebook că primarul general al Capitalei ”minte de de îngheață caloriferele oamenilor din București și este amnezică politic.

”Firea minte de îngheață caloriferele oamenilor din București și aruncă vina pentru dezastrul de la RADET pe PNL. Cât tupeu și nesimțire să ai să dai vina pe PNL pentru propria incompetență în condițiile în care Primăria Capitalei a fost condusă în ultimii 10 ani de reprezentanții PSD.

Firea este pur și simplu amnezică politic când spune că de vină pentru lipsa căldurii și a apei calde în mii de apartamente din București este PNL care ar fi deținut controlul la RADET în ultimii 10 ani.

”Duamna” Firea ar face bine să-și asume incapacitatea personală evidentă de a face față funcției de Primar General și să citească raportul de insolvență al regiei RADET, elaborat și publicat chiar de administratorul judiciar numit de ea la RADET.

Este suficient să citești doar câteva date din acest raport pentru a înțelege cine a băgat RADET în situația de faliment de astăzi. Situația dezastruoasă în care se află RADET a fost cauzată de neplata subvențiilor chiar de către Primaria Capitalei în ultimii zece ani.

Iată ce se spune în acest raport publicat la începutul anului 2017: ”Conform protocolului (HCGMB424/2008) încheiat între Municipiul București, RADET București, Ministerul Economiei și Finantelor, Electrocentrale Bucuresti SA și Sucursala Electrocentrale Bucuresti se prevedea la art. 5 că Municipiul Bucuresti va asigura alocațiile bugetare către RADET în sumele și la termenele prevăzute în Anexa la prezentul Protocol".

Și, în continuare, se spune că ”Graficul de eșalonare a plăților cuprins în Anexa la Protocol nu a fost respectat de PMB, ca urmare, din totalul de 743.400.000 lei au fost alocați numai 484.430.757 lei, diferența de 258.969.243 lei rămânând neachitată până în prezent.”

Așa se face că valoarea penalităților și dobânzilor pe care RADET trebuie să le plătească furnizorilor a ajuns în anul 2015 la 266.534.000 lei, iar impactul cumulat între 01.01.2013 și 30.06.2016 a fost de 883.498.443 le.

Cine i-a oprit pe primarul ”independent” al PSD, Sorin Oprescu, și pe primarul actual, așa-zis ”dizident” în PSD, Gabriela Firea,să plătească subvențiile către RADET și să realizeze investițiile necesare în sistemul de termoficare din București în loc să arunce cu banii pe circ și vouchere?! În niciun caz PNL!”, se arată în postarea acestuia pe facebook.

 

De asemenea, Ionel Dancă atarge atenția asupra fondurilor europene destinate modernizării sistemului de termoficare și nu sunt folosite.

 

”Există fonduri de la Uniunea Europeană în valoare de 176 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare care stau și nu sunt folosiți pentru că Firea a băgat în insolvență RADET și a înființat ilegal o nouă companie energetică. Așa nu se pot accesa aceste fonduri și Primăria Capitalei pierde banii gratis de la Uniunea Europeană care ar putea fi folosiți pentru a rezolva problema RADET.

Este nevoie urgent de o administrație liberală competentă și eficientă la Capitală, care să știe să administreze problemele orașului cu bani europeni, așa cum este și în alte orașe mari din țară, care să oprească risipa marca#FireaPSD și să aducă apa caldă și căldură atunci când e nevoie în casele bucureștenilor. Gata cu minciunile și pomenile, Duamna Firea!”, încheie purtătorul de cuvânt PNL.

 

Te-ar putea interesa și: