În realitate, războiul Drag nea-Tudose a degenerat rapid în cursul ultimei săptămâni, după comunicatul Departamentului de Stat al SUA, când premierul s-a lepădat public de proiectul modificării legilor Justiţiei. El a făcut vizite-fulger la grupurile parlamentare ale PSD, pentru a-şi contura o susţinere internă, şi a criticat-o la scenă deschisă pe Firea pentru intenţia de a organiza controversatul târg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

Cum s-a declanşat scandalul

Surse din conducerea PSD ne-au precizat că, în ultimele zile, pe fundalul scenariilor din presa centrală care speculau o apropiere între Firea şi Tudose, în scopul forţării debarcării lui Liviu Dragnea, apropiaţii preşedintelui social-democraţilor au insistat ca primarul Capitalei să iasă la rampă şi să dezmintă categoric informaţiile. Paharul s-a umplut joi, când Tudose a criticat iniţiativa organizării târgului de Crăciun în faţa Guvernului, deşi decizia a fost luată, în spatele uşilor închise, chiar de Dragnea.

Scandalul urmează să fie analizat astăzi, de liderii PSD, care intenţionează să schimbe şi o serie de aleşi din „supercomisia” Iordache, pe motiv că aceştia ar fi rămas în pană de curaj.

„Nu ştiţi ce e statul paralel!”

EVZ vă prezintă cele mai dure contre dintre Firea şi Tudose, administrate la finalul săptămânii trecute, pe grupul de WhatsApp al comunicatorilor PSD.

Firea: „Dvs sunteţi de la Brăila, şi nu de la Craiova, Dvs nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în Cex, Dvs numiţi penale două colege, Dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, Dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi.”

Tudose: „Verticalitatea voastră stă în târgul din Piaţa Victoriei?!?”

Caseta 1 Cum s-a rugat premierul pentru o statuie

Firea: „Verticalitatea noastră stă în faptul că am susţinut un coleg să conducă Guvernul (…) Dacă imaginea Dvs este mai importantă decât această ţară, atunci nu vă doresc succes! Sau aţi uitat când mă întrebaţi de ce nu montăm o statuie în Piaţa Victoriei, să avem un proiect de regenerare urbană, că v-aţi săturat de gălăgia #rezist în piaţă? Sau când m-aţi certat pentru că nu care cumva să aprob mitingurile sindicaliştilor în faţa guvernului, pt că nu se mai poate lucra? Eu nu am uitat! E bine, totuşi, să nu ne credem invincibili şi să nu călcăm totul în picioare, la umbra unei poziţii efemere în stat… Succes mâine la paradă, în tribuna oficială! Nu uitaţi umbrela! Va ploua!”

Tudose: „V-am rugat /sugerat Dna Primar General să încercaţi să implementaţi soluţia de sistematizare a intersecţiei aşa cum a fost ea trimisă la Dvs de către MAI / pol rutieră din primăvară. Atât. Soluţie de uşurat traficul. NU v-am solicitat niciodată să refuzaţi mitinguri… Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din Buc (fără locuri/spaţii de parcare). Atât.”

Campanie electorală pentru şefia PSD

Firea: „Dl Prim ministru, am memorie bună şi au fost şi martori la discuţiile noastre… nu e de mirare că nu le mai recunoaşteţi. Vă descrie întregul caracter şi comportament (…) Dacă îngrijorarea Dvs era una sinceră şi onestă privind organizarea festivalului pt copii şi a târgului din Piaţa Victoriei, m-aţi fi sunat să vorbim colegial, şi nu mi-aţi fi dat indicaţii preţioase prin presă. Nu uitaţi că Dvs aţi deschis acest conflict. Dl Iohannis este în campanie electorală pt prezidenţiale, iar Dvs sunteţi în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negaţi, este inutil, o ştiu şi o simt din ce în ce mai mulţi colegi. Dvs aveţi agendă şi program paralele faţa de din ce în ce mai mulţi dintre noi…”

Finalmente, în gâlceavă a intervenit şi deputatul Liviu Pleşoianu, care a sărit la beregata lui Tudose: „Nu cred că vreţi să vă spun chiar aici ce convingeri am în ceea ce vă priveşte. Am o singură mare satisfacţie: nu v-am votat premier în Parlament. Bine am făcut, îmi vine să mă felicit!”