Primarul general al Capitalei promite încă un an în care se va preocupa de sănătatea bucureștenilor care se tratează în cele 19 unități sanitare din subordine.

Gabriela Firea l-a atacat dur pe premierul Ludovic Orban pentru ceea ce califică drept, „grija scăzută a guvernului și a premierului în special față de sistemul sanitar al Bucurteștiului”.

Războiul provincialilor: Bacău vs. Brașov

”Și în 2020, în ciuda vitregiei guvernului, care tratează Capitala ca pe ruda străină și demnă de blamat – poate vom avea și noi, vreodată, un premier bucureștean sau stabilit de 30 de ani în București, care să înțeleagă complexitatea și nevoia de modernizare -, voi face tot ce îmi va stă în putere, la nivel local, pentru ca bugetul pentru sănătatea bucureștenilor să fie unul mulțumitor, raportat la urgențele celor celor 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, unde s-au făcut în ultimii 3 ani investiții fără precedent”, a scris Firea pe rețeaua de socializare.

Potrivit biografiilor celor doi, Gabriela Firea s-a născut la Bacău și a venit în București la facultate, iar Ludovic Orban s-a născut la Brașov și, a lucrat, din 1991, la București, iar din 1992 a fost consilier local la Sectorul 3. Altfel spus, niciunul nu îndeplinește prima condiție, iar premierului îi lipsește un an pentru cea de a doua…

Mașinuțe electrice spre sala de operații

”În afară de bugete pentru noi spitale, noi corpuri de clădire și dotarea cu aparatură din nouă generație, țin foarte mult și la felul în care pacienții sunt primiți și tratați în spitale. La început de an, mulțumesc din suflet medicilor și asistentelor din spitalele Capitalei, tuturor managerilor, Doamnei Dr. Ablakim Turkes – Director Medical ASSMB pentru efortul și implicarea depuse și anul acesta.

Mai jos, un mic exemplu despre ce înseamnă sintagma “omul sfințește locul”. La Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, copiii merg spre blocul operator în mașinuțe electrice, fapt ce ușurează enorm munca doctorilor. Iar părinții sunt și ei mai liniștiți că trauma celor mici e mult atenuată”, a mai notat primarul Capitalei pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: