Războiul nu s-a încheiat, dar Putin vrea alegeri și în regiunile ocupate, în 2023

Războiul nu s-a încheiat, dar Putin vrea alegeri și în regiunile ocupate, în 2023 Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, și șefii altor 10 regiuni au garantat că vor fi realeși în alegerile „referendum”, reiese dintr-o notă analitică a Fondului de Dezvoltare a Societății Civile „Cu privire la alegerile regionale și locale din 2023”.

Alegerile în Rusia vor avea loc în ziua alegerilor unice, pe 10 septembrie 2023. Apoi sunt planificate alegeri ale înalților funcționari în 20 de entități constitutive ale Federației Ruse și alegeri parțiale ale unui deputat al Dumei de Stat în circumscripția cu mandat unic de la Simferopol. Pentru prima dată, Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și regiunile Herson și Zaporojie vor lua parte la ea. Campaniile electorale vor începe în iunie.

În 11 regiuni: Moscova, Amur, Voronej, Kemerovo, Magadan, Moscova, Nijni Novgorod, Novosibirsk, Pskov, Samara și Tyumen – șefii sunt garantați realeși la alegerile „referendum”, se arată în document.

O altfel de campanie electorală pentru regiunile Ucrainei

În plus, experții notează că seria electorală actuală este diferită de anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În primul rând, în 2022, actualii șefi au fost realeși pentru noi mandate în șase din 14 regiuni, iar anul acesta vor fi realeși în 16 din 20. În al doilea rând, pentru prima dată, șefii care au absolvit „Școala de guvernatori” va fi reales, sunt 10 deodată”, se arată în document.

De asemenea, printre trăsăturile electorale și politice caracteristice începerii campaniei electorale, experții remarcă o scădere a nivelului și gradului de critică reciprocă a principalilor participanți la procesul electoral, o scădere a eficacității strategiilor electorale tradiționale ale partidelor de opoziție. Un avantaj electoral semnificativ în rândul oficialilor guvernamentali și participarea veteranilor operațiunilor speciale la campanii electorale de diferite niveluri.

În plus, potrivit autorilor documentului, alegerile din regiunile RPD, LPR, Zaporojie și Herson se deosebesc de cele din restul regiunilor Rusiei, dat fiind faptul că au aparținut Ucrainei.

„Acolo sunt alese pentru prima dată parlamentele și organele reprezentative locale în conformitate cu legile ruse și cu participarea partidelor federale, adică procesul de integrare a noilor teritorii în spațiul politic rus continuă.”