Realitatea este total diferită, susține cronicaromână.net. Conform informațiilor obținute,  venirea lui Gheorghe Mihăilescu la conducerea RNP-Romsilva, în urmă cu două luni,  pare să readucă instituția pe drumul cel bun. Este și momentul în care, susține sursa citată, au început, suspect, diversionist și manipulator, să apară informații despre “tăierile ilegale” din județul Vâlcea, adică tocmai în zona de care răspunde Direcția Silvică Vâlcea, Direcție condusă, cu rezultate excelente, de Mihăilescu, în ultimii șase ani și jumătate!

Asociația pe care o conduce Gabriel Păun, Agent Green, a fost înființată în 2009, ca organizație neguvernamentală non profit, cu scopul declarat al protecției mediului și conservarea biodiversității. Demers lăudabil, mai ales că protejarea Munților Retezat, ultimul Peisaj Forestier Intact, și nu numai, trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi!

„Luând în calcul însă, avalanșa de diversiuni (ordinare), făcute de-a lungul ultimilor ani, de așa-zișii activiști Agent Green, care au mers de la blocarea unor camioane care transportau lemn tăiat legal și resticționarea/blocarea, după bunul plac și fără a răspunde în fața legii, a circulației pe drumurile publice, și până la a prezenta imagini/filmulețe, pe pagina de Facebook a Asociației, care prezentau “defrișări ilegale masive” în diverse parcuri naționale, trag concluzia că vorbim ori de iresponsabilitate și tupeu nemăsurat, ori de șantaj, ori de prostie crasă! Cum să-și permită un activist, fie el și Agent Green, să verifice, în mod abuziv, actele unui autovehicul care transportă lemn, să măsoare cantitatea de  lemn de foc transportată, ba mai mult să restricționeze/blocheze circulația pe un drum public?”, notează sursa menționată.

Citiți mai multe pe cronicaromana.net

 

Te-ar putea interesa și: