Un editorial incendiar semnat de geopoliticianul Guy Millière în Dreuz.

Demisia lui Michael Flynn, care era o piesă grea în jocul politic al lui Donald Trump este un eveniment extrem de grav.

Ea este rezultatul unei ample mișcări de destabilizare și deligitimare a administrației Trump și a lui Trump însuși, declanșată din momentul în care Donald Trump a fost ales președinte. Iar mișcarea nu se va opri aici.

Avem de-a face cu un război. În joc este viitorul Statelor Unite și viitorul lumii. Fie Donald Trump va câștiga războiul, și va trebui să-l câștige de o manieră categorică, fie vom avea un viitor foarte sumbru.

De partea lui Trump sunt milioane de americani și toți oamenii de pe fața pământului care iubesc libertatea.

În fața lui Trump este o coaliție uriașă.

Aceasta include cea mai mare parte din Partidul Democrat, care a devenit un partid islamo-stângist în stil european. Faptul că un musulman apropiat de mișcarea Nation of Islam, Keith Ellison, ar putea să-i preia conducerea în curând este un fapt foarte semnificativ. Faptul că principalul concurent al lui Ellison este Tom Perez, fost ministru al Muncii sub Obama, susținător fervent al mișcării Black Lives Matter și al imigrației ilegale este la fel de semnificativ. Iar faptul că cel mai probabil candidat democrat la alegerile prezidențiale viitoare este Elizabeth Warren, ale cărei discursuri sunt de cea mai pură extracție marxistă, este cutremurător.

Coaliția include și cvasi-totalitatea marilor trusturi de presă, cu excepția Fox News.

Ea include și cvasi-totalitatea mediului artistic, o parte notabilă dintre judecătorii federali și jumătate din Curtea Supremă, câtă vreme nominalizarea judecătorului Gorsuch nu va fi confirmată de Congres.

Ea include oameni de finanțiști importanți, cel mai marcant fiind abjectul evreu antisemit George Soros, întreprinzători din sectorul noilor tehnologii, care au profitat din belșug de pe urma micilor aranjamente între prieteni în vremea capitalismului de cumetrie (crony capitalism) practicat sub Obama.

Ea mai include și mii de funcționari care constituie ceea ce în Statele Unite se numește deep state, „statul profund”, indivizii care lucrează în toate serviciile administrației federale și mai cu seamă în CIA și FBI.

Ea include și vreo cincizeci de organizații de stânga sau de extremă strânga care dispun de militanți remunerați pentru a merge să manifesteze cam peste tot în țară, să împiedice deplasările miniștrilor, să blocheze acțiunile poliției sau accesul în clădirile publice, să împiedice conferințele să aibă loc, chiar cu prețul recurgerii la răscoală, ca acum câteva zile la Berkeley.

Ea dispune de un fel de comandament unficat prezindat din umbră de Obama și numit Organizing for Action.

Scopul coaliției este să dărâme membrii administrației Trump unul câte unul și apoi să-l dărâme pe Trump însuși.

Alt scop paralel este de a-l împiedica pe Trump să-și pună în aplicare deciziile.

Este de a bloca țara, de a defăima, de a da în judecată fără motive legitime, căci în coaliție se găsesc judecători capabili să violeze legea sau să o ocolească: tocmai am asistat la așa ceva la blocarea decretului privind imigrația din șapte țări afectate de islamism.

Coaliția a vorbit despre impeachement în ce-l privește pe Trump chiar înainte de învestitura acestuia pe 20 ianuarie.

Ea nu poate obține pentru moment un impeachement, pentru că este minoritară în cele două Camere ale Congresului și pentru că nu are nici un motiv valabil să prezinte.

Dar poate spera, și acesta este scopul său, ca democrații să redobândească majoritatea, peste doi ani, după alegerile de la jumătatea mandatului.

Și poate spera să fabrice un motiv. Și acesta este scopul ei. Așteaptă doar să creeze un context propice pentru un motiv fabricat.

La acest plan lucrează de câteva săptămâni în ritm aprins. Dipă acuzațiile împotriva lui Steve Bannon, acuzat pe nedrept că este antisemit și extremist de dreapta, deși el nu este nici una nici alta, după acuzațiile care au sugerat că Donald Trump a fost ales cu ajutorul Rusiei, fără nici un crâmpei de dovadă, după acuzațiile care au vehiculat că Trump însuși ar fi antisemit, deși el este primul președinte al Statelor Unite cu familie evreiască și este cel mai mare prieten pe care Israelul l-a avut la Casa Albă, au venit zvonurile despre Mike Flynn, acuzat el însuși că este agent rus.

Mike Flynn era strategul șef al administrației Trump, principalul creator al liniilor politicii externe pe care Trump dorește să le urmeze.

El displăcea în mod deosebit marii coaliții anti-Trump pentru că așezase Islamul radical în centrul țintei și declarase explicit necesitatea de a termina odată cu Statul Islamic și a pune limite Republica Islamică Iran. El intenționa să negocieze cu Rusia tratând-o ca pe un adversar, nu ca pe un dușman.

Ce l-a dărâmat nu este defel încălcarea celei mai mărunte legi sau violarea celui mai mic secret, ci faptul că aparent nu a spus totul despre discuțiile sale, absolut legale, cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite din luna decembrie, atunci când a evocat aceste discuții cu vicepreședintele Mike Pence.

Este un aspect cu totul minor. Este o nimica toată în comparație cu multiplele infracțiuni, minciuni, sperjururi comise lună de lună sub Obama de indivizi ocupând aeleași funcții ca Mike Flynn.

S-ar părea că Trump nu a fost de acord cu demisia lui Flynn, care ar fi demisionat din proprie inițiativă.

Este o decizie care nu era necesară.

Zvonurile mediatice deveneau prea insistente și Mike Flynn sau altcineva a vrut să le curme în fașă. Cred că este o uriașă eroare.

Asemenea rechinilor atrași de gustul sângelui, membrii coaliției anti-Trump vor avea un apetit și mai mare.

Nu va fi ușor de înlocuit Mike Flynn și administrația Trump suferă. Ceea ce este regretabil.

Rechinii vor continua să-i dea târcoale și că încerce să muște.

Singurul delict comis în această afacere este inși din CIA în solda coaliției anti-Trump l-au ascultat ilegal, fără mandat, pe Mike Flynn, și au transmis elemente ale ascultărilor unui ziarist de la Washington Post, insuficiente pentru a reproșa vreo ilegalitate, dar suficiente pentru a crea impresia că Flynn nu i-a spus totul lui Pence.

Ascultările au fost ilegale și divulgarea a fost de asemenea ilegală. Divulgarea lor a permis ambasadei Rusiei să afle unde și cum este ea însăși pusă sub ascultare, iar această divulgare reprezintă violarea unui secret de apărare.

Coaliția anti-Trump este una infracțională. Este logic: tot ceea ce atinge Obama este infracțional.

Războiul lui Obama și al coaliției anti-Trump a fost declarat de multă vreme. Acum a înregistrat prima victorie. Strategii săi vor și alte victorii.

Ei doresc ca Statele Unite să fie guvernate de islamo-stângism.

Spuneam că în joc se află viitorul Statelor Unite și viitorul întregii lumi.

Niște State Unite guvernate de islamo-stângism ar ajunge să semene cu Europa occidentală, așa cum este ea astăzi, pe cale să se scufunde.

O lume în care Statele Unite ar fi guvernate de islamo-stângism ar fi o lume mai sigură pentru islamiști și pentru regimurile cele mai odioase și mai periculoase.

Când și-a dorit să devină președinte, Donalt Trump a știut că sarcina va fi grea. Fără îndoială, sarcina este chiar mai grea decât își imagina el.