Evenimentul Zilei > Politica > RĂZBOIUL Dragnea – Grindeanu, comentat de un lider PNL. Previziuni SUMBRE
RĂZBOIUL Dragnea – Grindeanu, comentat de un lider PNL. Previziuni SUMBRE

RĂZBOIUL Dragnea – Grindeanu, comentat de un lider PNL. Previziuni SUMBRE

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a scris, pe pagina sa de Facebook, că PSD inventează „premierul-șosetă”. De asemenea, Raețchi a subliniat că cei care vor ca premierul Grindeanu să fie sacrificat vor fi, la rândul lor, sacrificați.

„Procedura schimbării premierului la şase luni sau un an va deveni una fixă în PSD – cu costurile de instabilitate aferente pentru România. Motivul? Un premier captiv, care să îşi asume răspunderea politică, juridică, morală pentru toate ciudăţeniile lui Dragnea, care să nu ia în calcul consecinţele faptelor care îi sunt impuse, e totuşi greu de imaginat”, scrie Raețchi.

El a adăugat că „nici măcar Daea (care pare uşor înstrăinat de lumea reală) sau Carmen Dan (care a aplicat perfect ordinele lui Dragnea privind serviciile speciale de la Interne şi Armata) nu pot rămâne executanţi la literă, pe termen lung, din momentul în care primesc răspunderea guvernării. Vor începe să se protejeze după un punct, aşa cum a făcut şi Grindeanu din februarie.”

Raețchi precizează că liderul PSD, Liviu Dragnea, și Gabriela Firea, vor avea nevoie de o „cosmetizare” a imaginii cel puțin o dată pe an.

„În plus, Dragnea şi Firea vor avea nevoie constant, cel puţin o dată pe an, de o cosmetizare de imagine prin care să-şi controleze declinul. Şi ce mod mai bun de a scapă din încercuirea propriilor promisiuni neonorate (cazul Firea, care nu a făcut nimic în Bucureşti, e totuşi antologic) decât să dai vină pe premier, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Energiei?”, spune deputatul PNL.

Raețchi opinează că cei care cer „sacrificarea„ premierului Grindeanu pentru a-l înlocui, vor fi, la rândul lor, sacrificați.

„Pe scurt: cei care vor sacrificarea lui Grindeanu azi, pentru a-i lua locul, vor fi sacrificaţi în scurt timp, la rândul lor. PSD brevetează practic "premierul-şosetă": de folosinţă rapidă, cu utilizare specifică, uşor dispensabil. Azi, de pildă, Dragnea pare să caute un prim-ministru dispus să îşi asume responsabilitatea pentru o sesiune extraordinară în Parlament destinată unor modificări sensibile în Justiţie”, conchide Ovidiu Raețchi.

Președinții organizaților județene ale PSD, conducerea centrală a partidului și miniștrii cabinetului Sorin Grindeanu, discută, în prezența premierului, dacă partidul își retrage susținerea pentru propriul Guvern. Premierul este hotărât să nu demisioneze.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că partidul a decis să-I retragă sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.