Evenimentul Zilei > Actualitate > Războiul dintre Lupescu și Rădoi se mută la UEFA
Războiul dintre Lupescu și Rădoi se mută la UEFA

Războiul dintre Lupescu și Rădoi se mută la UEFA

„Kaiserul” se răzbună pe antrenorul Stelei, pe care l-a amenințat voalat că va avea probleme în cupele europene

Ionuț Lupescu, șeful Comisiei Tehnice a UEFA, a transmis un mesaj ambiguu către clubul Steaua, antrenorul Mirel Rădoi.

Într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”, Kaiserul afirmă că „roșalbaștrii”, dar și forul condus de Răzvan Burleanu ar putea avea probleme pentru că Rădoi nu deține licența PRO și va antrena în cupele europene.

Un portughez s-a aflat în aceeași situație

„Acum un an sau doi, o echipă din Portugalia a fost în aceeași situație de care îmi spuneți că ar fi Steaua. Avea un antrenor care nu obținuse licența, stătea pe bancă în spatele altei funcții. Cazul a fost sesizat. Dacă va viola această convenție, atunci FRF va avea o problemă. Practic, ar însemna că nu aplică un regulament pe care și l-a asumat când a aderat la convenție, deci riscă sancțiuni din partea UEFA”, a afirmat Lupescu.


FOTO: Rădoi (stânga) va debuta în Europa contra slovacilor de la Trencin FOTO: LIBERTATEA


Este vorba despre situația în care s-a aflat Marco Silva, fost antrenor al portughezilor de la Estoril, cel care a sărit direct din echipamentul de joc în treningul de antrenor.

Lupescu dă de înțeles că situația lui Rădoi va fi analizată „la sânge”, chiar dacă o echipă are dreptul de a avea un director sportiv, cu sau fără artificiul folosit de stelist.

„L-a retras” de la națională

De fapt, animozitatea dintre Lupescu și Rădoi este una mai veche, începută în urmă cu 5 ani.

După meciul Franța – România (scor 2-0), din preliminariile CE din 2012, Lupescu, director general la FRF, la acea vreme, a spus despre Mirel Rădoi și Răzvan Cociș că evoluează în campionate slabe, din Golful Persic, și nu fac față la națională. Supărat, Rădoi a decis să se retragă de la prima reprezentativă, pentru care evoluase în 67 de meciuri. „Am renunțat din cauza lui Lupescu! A spus că sunt în scădere? În scădere de înălțime, de greutate? El să nu uite că a fost dat afară de la Al Hilal după câteva luni!”, a explicat, atunci, fostul internațional.