Evenimentul Zilei > Actualitate > Războiul dintre Ghiţă şi Schwartzenberg a ajuns la CNA
Războiul dintre Ghiţă şi Schwartzenberg a ajuns la CNA

Războiul dintre Ghiţă şi Schwartzenberg a ajuns la CNA

Sebastian Ghiţă şi Elan Schwartzenberg s-au acuzat reciproc ieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Primul a încasat o amendă de 20.000 de lei, al doilea, de 10.000 de lei.

La şedinţa de ieri a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), postul Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru emiterea dintr-un spaţiu neautorizat, în timp ce postul reprezentat de Sebastian Ghiţă, RTV, rămas în vechiul sediu al Realităţii TV, a fost amendat cu 20.000 de lei pentru emisie din spaţiu neautorizat şi pentru modificări neaprobate aduse grilei.
De asemenea, operatorii de cablu UPC, RCS şi Dolce TV au fost somaţi pentru că au preluat semnalul noului post de ştiri RTV. În timp ce Realitatea TV a primit ieri aprobarea de a emite din noul sediu Willbrook, după ce aîncasatamenda, reprezentaţii CNA susţin că RTV-ul lui Ghiţă trebuie să-şi întrerupă emisia până când va fi autorizat să emită din Casa Presei.
Explicaţii pentru emisiile ilegale
La şedinţa CNA au fost prezenţi şi Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă, care au fost invitaţi să dea explicaţii şi au venit însoţiţi de Sorin Enache (director Realitatea Media, compania care deţine Realitatea TV) şi de Corina Drăgotescu (prezentatoare la RTV).
Postul RTV a început să emită duminică din Casa Presei, după ce echipa redacţională patronată de Elan Schwartzenberg a "preluat ostil" emisia Realitatea TV, din noul sediu aflat în clădirea Willbrook.
"A fost unica posibilitate de a intra în ce-mi aparţine, de a-mi lua proprietatea. Promitem să nu mai repetăm acest lucru niciodată", şi-a cerut Elan Schwartzenberg scuze în faţa membrilor CNA.
O haiducie
Totodată, Elan Schwartzenberg a atras atenţia că, dacă CNA va autoriza funcţionarea postului RTV, va fi creat un "precedent" periculos: "Ei transmit la fel, din acelaşi sediu, cu echipamentele noastre. Din punctul meu de vedere, a autoriza o staţie care funcţionează cu ce ne aparţine o consider o haiducie. Nu avem nimic personal cu domnul Ghiţă, este o problemă de business".
Potrivit surselor EVZ, Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă s-au întâlnit alaltăieri seară într-un restaurant din Capitală, unde au stat aproximativ trei ore.

La rândul său, Sebastian Ghiţă le-a spus membrilor CNA că situaţia emisiei RTV nu a fost premeditată, ci creată de Realitatea Media, care a tăiat semnalul şi a început să emită din alt sediu: "Noi avem o siglă înregistrată la OSIM. Nu a existat vreo intenţie să eludăm, să trecem pe lângă lege".
Postul RTV are licenţă de emisie pentru un studio din Târgu- Jiu şi pentru un program regional, care acoperă patru judeţe: Gorj, Olt, Dolj şi Mehedinţi. Sebastian Ghiţă a cerut însă întreruperea emisiei pentru studioul din Târgu-Jiu şi a depus o cerere de emisie din studiourile din Casa Presei.
O echipă de inspectori ai CNA se va deplasa astăzi la sediul RTV din Casa Presei, iar procesul de autorizare nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile, a spus preşedintele CNA, Răsvan Popescu, adăugând totodată că RTV trebuie să oprească emisia până la acordarea autorizaţiei. În caz contrar, postul va fi amendat din nou.
"Autorizarea unei staţii care funcţionează cu ce ne aparţine ar fi o haiducie”
ELAN SCHWARTZENBERG, patron Realitatea TV

Citiţi şi:

  • Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea TV: "Prizonierii nu se împuşcă în cap, îi ofer şansa lui Sebastian Ghiţă de a se reabilita"
  • RTV a lui Sebastian Ghiţă e pe cablu
  • Cine are mai mulţi bani: Ghiţă sau Schwartzenberg?