Evenimentul Zilei > International > Războiul dintre Donald Trump și Barack Obama continuă! De ce este acum ACUZAT fostul președinte american
Războiul dintre Donald Trump și  Barack Obama continuă! De ce este acum ACUZAT fostul președinte american

Războiul dintre Donald Trump și Barack Obama continuă! De ce este acum ACUZAT fostul președinte american

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat sâmbătă pe predecesorul său Barack Obama că i-a pus sub ascultare telefoanele înainte de alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, informează AFP.

Presa a dezvăluit săptămâna aceasta că ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak, s-a întâlnit înainte şi după alegerile din SUA cu mai mulţi consilieri sau apropiaţi ai preşedintelui republican, scrie Agepres. 

Jeff Sessions, un apropiat al lui Donald Trump, a recunoscut că a avut două întâlniri cu Serghei Kisliak în 2016, în plină campanie prezidenţială, contrazicând vizibil ceea ce afirmase sub jurământ în faţa unei comisii parlamentare în timpul audierilor pentru confirmarea sa în post. 

Ambasadorul rus avusese mai multe contacte anul trecut cu Michael Flynn, în special telefonic, la 29 decembrie, când preşedintele de la acea vreme Barack Obama dăduse ordin pentru expulzarea a 35 de diplomaţi şi spioni ruşi, ca represalii la amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA. Flynn, consilier pentru securitate naţională, a trebuit să demisioneze în 13 februarie. 

Kremlinul a dat asigurări că nu era la curent cu întâlnirile dintre Sessions şi Kisliak, subliniind în acelaşi timp că "treaba ambasadorului era să aibă cât mai multe întâlniri cu putinţă"