Evenimentul Zilei > Actualitate > Războiul din Golf este iminent! SUA și UE se tem că nu-l mai pot opri!
Războiul din Golf este iminent! SUA și UE se tem că nu-l mai pot opri!

Războiul din Golf este iminent! SUA și UE se tem că nu-l mai pot opri!

E panică în cancelariile occidentale. SUA și UE se tem că nu mai pot opri declanșarea unui război devastator în regiunea Golului Persic.

Războiul din Golf este iminent! Se spune că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Butada este cum nu se poate mai adevărată în ceea ce privește politica lui Joe Biden. Dorința sa de a aduce SUA înapoi în acordul cu Iranul a pus Israelul cu spatele la zid. Guvernul israelian nu-și poate asuma riscul ca iranienii să producă arme nucleare, așa că se pregătește să elimine amenințarea cu forțe proprii,

Războiul din Golf este iminent! Dezastru ecologic provocat cu intenție

În Orientul Mijlociu, liniștea anunță furtuna. Deocamdatî se adună din ce în ce mai mulți nori.


Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar


Ministrul israelian al Mediului acuză Iranul că a aruncat sute de tone de țiței în apropierea plajelor statului evreu, provocând cel mai grav dezastru ecologic din ultimele decenii.

Mai mult, că acțiunea ar răzbunare pentru asasinarea de către evrei a „creierului” programului nuclear iranian .
Alți oficiali israelieni susțin, însă, că acestă declarație ar fi fost prematură. Nici serviciile militare, nici cele de informații nu au stabilit deocamdată că Iranul ar fi de vină.

De asemenea, nu s-ar fi luat nicio decizie în ceea ce privește răspunsul care trebuie dat celui mai criminal act de terorism ecologic din istoria recentă.

„Această declarație nu ar fi trebuit niciodată făcută”, a declarat pentru Bussines Insider un fost conducător al serviciilor de informații israelian.

„Armata israeliană și Mossadul sunt împuternicite să investigheze atacurile asupra patriei israeliene.

Ele trebuie să determine cine e responsabil și să sugereze prin ce acțiune trebuie să se răspundă.

Acest proces este în curs de desfășurare și nu este de competenâa ministrului mediului să înceapă un războai cu Iranul”.


Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați


În ultimele două săptămâni, tone de țiței auacoperit plajele din Israel și Liban, distrugând flora și fauna și provocând daune ecologice imense, potrivit experților în mediu. După ce ministrul israelian al Mediului a acuzat în mod direct Iranul, problema a căpătat, însă, aspectul unei crize internaționale

Când a fost întrebat dacă serviciile militare și serviciile de informații israeliene suspectează o operațiune iraniană, fostul oficial al serviciilor israeliene a recunoscut că aceasta este pista principală.

„Ei bine, da, așa arată lucrurile, dar există un proces de adunare a tuturor informațiilor și dovezilor. Apoi, se va face sintetizarea informații utile pe care se vor lua deciziile”.


Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar


Războiul din Golf este iminent! Israelul nu a pedepsi atacul asupra navei de transport

Dezastrul ecologic nu e singura problemă care duce animozitatea dintre Israel și Iran în pragul războiului.

Pe 26 februarie, două explozii au lovit o navă deținută de Israel în timp ce traversa Golful Oman. Oficialii israelieni au acuzat imediat forțele iraniene.

Având în vedere acest atac pe care Israelul îl atribuie deschis Iranului, există o îngrijorare din ce în ce mai mare că informațiile israeliene vor ajunge la aceeași cconcluzie ca și ministrul mediulului. Mai precis, că deversarea de petrol a fost o operațiune iraniană.
În aceste condiții, Israelul ar putea folosi dubla provocare ca motiv pentru a lovi Iranul în timp ce UE și SUA speră să reînceapă discuțiile nucleare cu Iranul.

 

Războiul din Golf este iminent! Israelul pregătește lovitura?

„Iranul este foarte bun în gestionarea escaladării, dar dacă ambele incidente au fost opera lor, acesta e un joc periculos. Aceste operațiuni i-au supărat pe israelieni mult mai mult decât provocările obișnuite”, a declarat un diplomat european care a cerut să-i fie protejată identitatea.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE