Evenimentul Zilei > Social > Războiul care face 2,3 milioane de victime în fiecare an
Războiul care face 2,3 milioane de victime în fiecare an

Războiul care face 2,3 milioane de victime în fiecare an

Astăzi este Ziua Internațională a Sănătății și Securității în Muncă. Potrivit uneri statistici OIM, în fiecare an se produc 2,3 milioane de decese din cauza accidentelor de muncă, cifră comparabilă cu numărul de victime dintr-un război de mari proporții între națiuni.

"Statisticile arată că, în fiecare an, se produc peste 2,3 milioane de decese, din cauza accidentelor de muncă şi vătămărilor profesionale, cifră comparabilă cu numărul de victime dintr-un război de avengură între naţiuni", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Muncii.

Peste 300.000 decese se înregistrează în timpul accidentelor de muncă şi aproximativ două milioane de decese apar ca urmare a îmbolnăvirilor în muncă.

OIM estimează că, anual, peste 313 milioane de lucrători suferă accidente urmate de incapacitate temporară de muncă şi se produc aproximativ 160 milioane de cazuri de îmbolnăviri profesionale.

În România, situaţia accidentaţilor mortal în muncă înregistrează un trend descendent, de la 508 în anul 2008 la 185 în 2014.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: