Astfel, Ramzan Kadîrov, cel care s-a declarat un „războinic al Kremlinului”, le va oferi bani mirilor, a căror situație financiară a fost afectată de pandemie, pentru a se putea căsători, informează BBC.

Cecenia este o regiune cu o populație predominant musulmană, în care, conform tradiției, un tânăr care urmează să se căsătorească trebuie să îi ofere miresei sau rudelor ei o sumă de bani – urdu – înaintea ceremoniei.

Așadar, cum pandemia provocată de coronavirus i-a afectat și pe ceceni, în ceea ce privește economia, numeroși bărbați nu își mai pot permite să pună pe masă „plata” pentru viitoarea soție și familia ei.

În cele din urmă, Ramzan Kadîrov a venit în ajutorul lor. Până acum, liderul cecen a ajutat cu bani, în acest cotext, 207 de persoane, potrivit agenției de presă RIA Novosti. Fiecărui mire i-a revenit suma de aproximativ 700 de dolari.

„Doar două mașini mai pot veni pentru a lua mireasa de acasă, iar numărul participanților este limitat. Cecenii nu sunt obișnuiți cu aceste restricții deoarece nunțile sunt printre cele mai importante festivități și în mod normal se organizează cu sute de invitați”, potrivit unui reportaj difuzat la televiziunea de stat Grozny TV.

Ramzan Kadîrov s-a declarat un „războinic al Kremlinului”, fiind unul dintre aliații Rusiei și un prieten de seamă al lui Vladimir Putin. De asemenea, liderului cecen pare că îi priește faptul că a primit „mână liberă” din partea Moscovei. Kadîrov a preluat puterea în Republica cecenă cu ajutorul lui Vladimir Putin.

Akhmat Kadîrov, tatăl lui Ramzan Kadîrov, a fost ucis de o bombă amplasată sub tribuna în care se afla în stadionul echipei din Grozny, în timp ce asista la comemorarea victoriei din Al Doilea Război Mondial în 2004.

Atât tatăl, cât și fiul au luptat împotriva Moscovei în timpul primului conflict sângeros separatist din Cecenia din 1994-1996, dar au trecut de partea Kremlinului după al doilea atac din regiune, în 1999, atunci când Putin era prim-ministru.

Putin l-a catalogat pe Ramzan Kadyrov drept „fiu”. „Dacă nu ar fi Putin, Cecenia nu ar exista”, a spus Kadîrov într-un interviu.