Război în Ucraina, ziua 547. Rusia a pierdut un sistem antiaerian S-400

Război în Ucraina, ziua 547. Rusia a pierdut un sistem antiaerian S-400 Armat rusă. Sursa foto: World Military Photos / Facebook

Armata rusă a pierdut cel mai performant sistem de luptă antiaeriană, S-400, amplasat în Crimeea. Valoarea unui astfel de echipament este de peste 500 de milioane de dolari.

Pilot rus dezertor in Ucraina. Complexul rusesc S-400 a fost distrus în Crimeea, de o dronă lansată de armata ucraineană. Acest lucru demonstrează că în sistemul de apărare, Rusia are breșe tot mai mari, care sunt speculate de armata din Ucraina.

„A avut loc o explozie în apropierea satului Olenivka de pe Capul Tarkhankut, în Crimeea ocupată, care a distrus sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumph cu rază lungă și medie de acțiune”, a anunțat Serviciul Secret al Armatei GUR.

În urma exploziei, instalația în sine și rachetele instalate pe ea, au fost complet distruse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Având în vedere numărul limitat de astfel de complexe din arsenalul Rusiei, aceasta este o lovitură dureroasă pentru sistemul de apărare aeriană.

Prețul unei asemenea instalații este cuprins între 500 și 6256 de milioane de dolari, plus rachetele aferente.

Un pilot rus a dezertat

În cursul zilei de miercuri, un pilot rus a dezertat cu tot elicopter în Ucraina. Din primele informații, între serviciile secrete ucrainene și acest pilot a existat o înțelegere.

Elicopterl transporta piese de schimb pentru avioanele Su 30 din sudul Ucrainei, dar nu a mai ajuns la destinație. Pilot rus dezertor in Ucraina.

Pilotul rus a dezertat cu tot cu elicopter.

Pilotul rus a dezertat cu tot cu elicopter. Sursa foto: Telegram / Ukraine Online

Alți doi militari ruși care se aflau la bord au fost luați prizonieri. De asemenea, familia pilotului rus a ajuns și ea în Ucraina, semn că acesta era un colaborator al serviciilor secrete.

Aceasta a fost o operațiune specială a GUR care a durat mai bine de 6 luni. Serviciile de informații ucrainene l-au atras pe pilotul Mi-8 AMTSH în Ucraina. Aparatul de zbor a efectuat un zbor între două baze aeriene și a transportat piese către avioanele de vânătoare Su-27 și Su-30 SM.

Elicopterul Mi-8 a aterizat în satul Poltava, regiunea Harkov.

Avionul lui Prigojin ar fi fost doborât

Pe epava avionului lui Evgheni Prigojin se văd găuri de diametru mic. Specialiștii ucraineni susțin acestea sunt cel mai probabil urme ale elementelor izbitoare ale unei rachete de apărare aeriană. Pilot rus dezertor in Ucraina

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, informația fiind confirmată de unul dintre lideri, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.