Evenimentul Zilei > International > Război pe faţă între avocatul lui Trump şi organizaţiile evreieşti. „Este o ființă umană oribilă”
Război pe faţă între avocatul lui Trump şi organizaţiile evreieşti. „Este o ființă umană oribilă”

Război pe faţă între avocatul lui Trump şi organizaţiile evreieşti. „Este o ființă umană oribilă”

Mai multe organizaţii evreiești au reacţionat împotriva avocatului personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, după ce fostul primar din New York a făcut acuzaţii la adresa lui George Soros

„Nu-mi spune că sunt antisemit dacă mă opun lui. Soros este cu greu evreu. Sunt mai mult evreu decât Soros. Probabil știu mai multe despre el – nu merge la biserică. Nu aparține unei sinagogi, nu susține Israelul, este un dușman al Israelului. Este o ființă umană oribilă”, a afirmat Rudy Giuliani.

După holocaust, domnul Soros a continuat să lucreze în instituții financiare și a înființat propriile fonduri speculative, folosindu-și averea pentru obiectivele drepturilor omului de pe glob.

Purtătorul de cuvânt al Fundației Deschise a Societății Despre Soros, Laura Silber, a declarat că sunt „disprețuitoare” afirmațiile și a spus despre comentariile domnului Giuliani că „reflectă campania sa toxică de dezinformare și falsuri – care vizează distragerea de la gravitatea acuzațiilor cu care se confruntă președintele.”

Între timp, Jonathan Greenblatt, de la Liga anti-defăimare, a scris pe Twitter: „Opoziția lui Soros nu este ceea ce este antisemit. A spune că controlează ambasadorii, angajează agenți FBI și nu este „suficient de evreiesc” pentru a fi demonizat ”.

Într-un comunicat el a adăugat: „Afirmația lui Giuliani conform căreia George Soros controlează ambasadorii SUA, angajează agenți FBI și este „cu greu evreu” este neplăcută și ofensatoare. Să fim clar: domnul Giuliani nu este arbitrul cine este evreu și cine nu, sau ce este antisemit și ce nu”.

Giuliani a scris pe Twitter: „Soros a finanțat mulți dușmani către Statul Israel, inclusiv grupuri care susțin BDS, care are scopul final de a distruge patria evreilor. Cei care se opun acestor grupuri nu sunt doar evrei mai buni, ci oameni mai buni decât el”, potrivit news.yahoo.com