„Dacă vă puneați întrebarea cine este «negociatorul» cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD și cu Ludovic Orban în weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toți să ajungă la Parlamentul European – și care ne-a mințit în față pe toți că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câștigat pe lista ProRomânia!“

Victor Ponta l-a ironizat pe Mihai Tudose care și-a dat demisia de la Guvern, de frica lui Dragnea, și l-a lăsat singur la București pe premierul Japoniei. Liderul Pro România și-a motivate decizia de a nu vota Guvernul Orban, pe care îl consideră neprofesionist și nelegitim.

„Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în decembrie 2009 – și care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul «Ciolos» și mi-am asumat toate riscurile – așa voi face și acum! ProRomânia trebuie să fie un proiect politic pe termen lung, cu adevarat modern și social democrat / nu voi lăsa ca această construcție să fie folosită ca un vehicol de adus la Putere PNL și Ludovic Orban! Chiar dacă acum ProRomânia este sub un atac total – vom rezista și vom fi mai buni și mai puternici!“, a anunțat Victor Ponta.

Mai mulți lideri ai Pro România au anunțat că vor participa la ședința Parlamentului și vor vota pentru învestirea Guvernului PNL, în ciuda amenințărilor lui Victor Ponta că cei ce vor încălca deciuzia conducerii partidului vor fi excluși. Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, doi dintre cei trei prim-vicepreședinți ai Pro România, ar vota pentru Guvern, împreună cu încă șase membri ai partidului.