Mai multe școli evreiești au fost închise. Părinții se tem copiii lor și încearcă să-i protejeze de militanții Hasam. Directorii acestor unități de învățământ au declarat că a fost o decizie greu de luat, dar că siguranța elevilor este pe primul loc.
Două școli evreieşti din Londra au fost închise, joi, pentru „siguranţa copiilor”.
Școli închise din cauza antisemitismului din Marea Britanie
Decizia a fost luată după o creştere a numărului de incidente de antisemitism raportate în Marea Britanie. De la începutul războiului din Israel, autoritățile au luat mai multe măsuri pentru a proteja elevii.
Şcoala primară Torah Voodas şi şcoala primară Ateres Beis Yaakov, ambele din nordul Londrei, vor fi închise până luni. Rabinul Feldman, de la Torah Vodaas din Edgware, a declarat că a fost o decizie greu de luat.
„Nu a existat nicio ameninţare specifică la adresa şcolii noastre. Nu a fost o decizie care a fost luată cu uşurinţă”, a spus Feldman, potrivit Mediafax.
Profesorii unor școli din Fâșia Gaza au fost uciși
Și 11 profesori din Fâşia Gaza şi 30 de elevi ar fi fost ucişi în atacurile israeliene, a anunțat ONU. Alţi trei profesori şi opt elevi au fost răniţi.
Mai multe unități de învățământ din Israel le-au cerut părinților să șteargă conturile copiilor de pe rețelele de socializare. Specialiștii consideră că unele imagini pot avea un puternic impact emoțional asupra minorilor.
„Psihologii ne-au contactat și ne-au informat că guvernul israelian îi îndeamnă pe părinți să le spună copiilor lor să șteargă imediat conturile de Instagram și TikTok”, se arată într-un e-mail.
Conturile de social media, închise
În cazul unei școli din New York, profesorii a spus că părinții trebuie să îi supravegheze pe copii pentru a nu vedea imagini cu ce se întâmplă în Israel. O asociație de părinți a spus că este imposibil de monitorizat acest conținut și că se tem de ce vor vedea minorii.
„Nu le putem permite copiilor noștri să se uite la aceste lucruri. De asemenea, este dificil, ba mai mult - imposibil - să monitorizăm tot acest conținut pe rețelele de socializare”, susține o asociație a părinților din Tel Aviv.
Mai mulți psihologi le-au dat dreptate și au spus că singura soluție este ca părinții să le explice de ce este periculos acest conținut. Ei au mai declarat că părinții nu trebuie să-i sperie pe minori.