Evenimentul Zilei > Politica > „Război” între PSD şi PNL în direct. „E un interes electoral meschin”
„Război” între PSD şi PNL în direct. „E un interes electoral meschin”

„Război” între PSD şi PNL în direct. „E un interes electoral meschin”

Liberalul Daniel Fenechiu şi senatorul PSD Robert Cazanciuc au avut un schimb dur de replici la Digi24, unde au fost invitaţi la o emisiune.

Cei doi s-au contrat pe tema alegerilor electorale ce vor avea loc în acest an.

„Trăim într-o Românie în care realitatea politică e cât se poate de evidentă, e cât se poate de clar că PSD, care a avut o majoritate importantă, chiar dacă relativă, dar spre majoritatea absolută, 40 și ceva la sută, la alegerile precedente, nu se mai bucură de încrederea electoratului cum se bucura atunci, după cum au arătat ultimele alegeri, e cât se poate de evident că, cel puțin în intenția de vot, s-a conturat o majoritate de centru-dreapta, o chestiune care, fără îndoială, influențează, firesc și vizibil, inclusiv parlamentarii aleși pe listele PSD” a afirmat liberalul Daniel Fenechiu.

În acest context, liberalul a afirmat că dacă PSD nu mai ia 46%, ci ia 20%, sunt oameni care rămân pe dinafară: „Oamenii ăia vor trebui să facă un anumit tip de acțiune”.

De asemenea, în legătură cu o eventuală moţiune de cenzură a PSD împotriva Gucernului Orban, Fenechiu a afirmat că: „Adică ceea ce spuneți dvs. este că, în cele din urmă contează ciolanul politic? Nu contează interesul românilor, cuvântul dat în spațiul public”.

„Ce vrea să facă, dom`ne, bun pentru români?”

Social-democratul acuză PNL că, în ciuda declarațiilor făcute, a deschis ușile celor care se plimbă „din stânga în dreapta”, contând doar interesul de moment, nu cel general al românilor.

Senatorul PSD a mai afirmat că „ce se întâmplă în zilele astea este un dezastru”, decizia politică fiind a unei moțiuni de cenzură dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

Totodată, la acuzațiile că PSD ar fi vrut să blocheze bugetul, Cazanciuc a precizat că PSD a depus 30 de amendamente față de PNL care a depus anul trecut 6.000.

„Asta a vrut PNL, să nu avem dezbatere transparentă pe buget, pentru că sunt lucruri ascunse. Dublul limbaj, d-le Fenechiu, și ipocrizia vor duce acest partid istoric, cu actuala conducere, în istorie. Să tai masiv de la cele mai importante proiecte de infrastructură din România, cum e centura Bacăului, unde sunteți parlamentar de Bacău, e o nenorocire pentru țara asta”, a afirmat Cazanciuc.

„Răspund la atacul personal – n.r. despre Bacău. Dl Cazanciuc vorbea de responsabilitate. Eu sunt convins că, dacă e responsabil, PSD, la Congres, vor decide să susțină demersurile de alegeri anticipate” a răspuns Fenechiu.

Senatorul PNL acuză PSD că a pierdut încrederea cetățenilor, dar se bucură în Senat de o majoritate cu care poate bloca proiecte pe care vrea să le facă Guvernul.

„Ce vrea să facă, dom`ne, bun pentru români?” a întrebat Cazanciuc.

Fenechiu a continuat ironic: „Decizia chibzuită a unor iubitori de patrie, precum pesediștii, va fi că facem alegeri anticipate, mergem în fața românilor”.

„E un interes electoral meschin” a acuzat Cazanciuc, afirmând că nu are legătură cu interesul românilor.

Referitor la Centura Bacăului, Fenechiu a spus că au fost alocați mai puțini bani pentru aceasta, adăugând că „există instituția rectificării”.

„Eu sunt parlamentar de Bacău, (…) dar îmi doresc să se facă și autostrada Bacău-Brașov.” a mai spus Fenechiu

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: