Război în Israel, ziua 194. Trei țări negociază pacea. Apel pentru salvarea bolnavilor din Gaza

Război în Israel, ziua 194. Trei țări negociază pacea. Apel pentru salvarea bolnavilor din Gaza Război. Sursa foto: X (Twitter)

Premierul israelian Benjamin  Netanyahu le-a cerut miniștrilor de externe ai Germaniei și Marii Britanii să facă presiuni asupra Hamas,  pentru a finaliza un acord de încetare a focului. Consiliul de Război se va întruni, joi, 18 aprilie,  pentru a discuta dosarul răpiților și cele mai recente evoluții privind un armistițiu.

Război în Israel, ziua 194. Germania și Marea Britanie, implicate în negocierile de pace

IDF folosește un prgram ilegal de supraveghere a populației din Gaza

Sursa foto X (Twitter)

Până la negocierile de pace pe care le-ar putea purta oficialii celor două state menționate mai sus, tensiunile din Orientul Mijlociu se adâncesc. Israel nu bombardează doar Gaza, ci se confruntă cu atacuri din partea Iranului. Mai exact, se pregătește să ofere „riposta” Iranului, pentru atacurile de săptămâna trecută. Nordul Irsaelului a fost puternic atacat de Hezbollah.

S-au raportat  13 persoan rănite în urma unui atac aerian revendicat de Hezbollah asupra satului Arab al-Aramshe din nordul Israelului, dintre care patru în stare gravă, potrivit The Times of Israel, publicație care citează  serviciul național de ambulanță al Israelului.

Armata israeliană spune că a identificat „sursa incendiului” și că mai târziu a lansat lovituri aeriene asupra unui complex militar Hezbollah din apropierea satului Ayta ash Shab, din sudul Libanului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele turc va discuta cu un lider Hamas. Rol major în medierea conflictului militar

Recep Tayyip Erdogan. Sursa: Dreamstime.com

Ismail Haniyeh, liderul biroului politic al Hamas, va călători în Turcia în acest weekend pentru a purta discuții cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează postul de televiziune   NTV.

Discuția planificată  cu  președintele Turciei vine la câteva săptămâni,  după ce Haniyeh a pierdut șapte membri ai familiei,  trei copii și patru nepoți  într-un atac aerian israelian care le-a vizat mașina în nordul Gazei.

Erdogan, care a fost unul dintre cei mai fermi apărători ai Hamas și critici ai Israelului în timpul războiului din Gaza, a confirmat că îl va „găzdui pe liderul cauzei palestiniene în weekend”.

Astfel, rolul Turciei în negocierile de pace devine unul esențial. Criza umanitară din Gaza este evidentă.

 Război în Israel.Apel pentru salvarea bolnavilor din Gaza

Într-o declarație pe Telegram, ministerul Sănătății  a cerut ca palestinienilor din Gaza care au nevoie de tratament pentru cancer și alte boli sau răni grave să li se acorde permisiunea de a călători în străinătate, astfel încât viețile lor să fie salvate.

După mai bine de șase luni de război, există cel puțin 76.465 de răniți în Gaza, cu puține unități sanitare funcționale, care nu au, de asemenea, resursele necesare pentru a-i trata eficient pe aceștia sau pe cei grav bolnavi.