Război împotriva manechinelor "imorale" din vitrine

Război împotriva manechinelor "imorale" din vitrine

Un rabin din oraşul israelian Tiberias a impus tuturor magazinelor care vând lenjerie intimă pentru femei şi costume de baie să înlăture manechinele de prezentare din vitrine, pe care le consideră un atac la pudoare, informează AFP.

Raphael Cohen, rabin-şef, a înmânat proprietarilor de magazine o scrisoare prin care erau anunţaţi că li se va retrage certificatul de Kashrut, în cazul în care nu renunţă la "manechinele şi fotografiile indecente".

Rabinul este, de asemenea, şi conducător al departamentului Kashrut, care furnizează restaurantelor şi hotelurilor documentul prin care se certifică faptul că acestea respectă regulile culinare impuse de religia iudaică.

"Ceea ce voi expuneţi cu neruşinare reprezintă un atac la adresa principiilor morale ale locuitorilor din Tiberias", se precizează în scrisoarea rabinului, care adaugă că oraşul pe care îl păstoreşte este unul dintre "oraşele sfinte", alături de Ierusalim, Safed şi Hebron.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi decizia nu are valoare legală, Cohen i-a mai ameninţat pe patronii de magazine că va face publice numele patronilor de magazine care îi vor nesocti cerinţa, astfel încât aceştia să fie ocoliţi de toţi locuitorii credincioşi din oraş.