Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Război deschis între Rusia și Turcia. Avioanele Moscovei au făcut praf un convoi turcesc!
Război deschis între Rusia și Turcia. Avioanele Moscovei au făcut praf un convoi turcesc!

Război deschis între Rusia și Turcia. Avioanele Moscovei au făcut praf un convoi turcesc!

Ofensiva trupelor siriene din regiunea Idlib amenință să se transforme într-un război deschis între Rusia și Turcia. Informații venite de la fața locului afirmă că mai mulți soldați turci uciși și răniți după ce forțele aeriene ruse din Siria au atacat un convoi al armatei turce.

„Se pare că mai mulți soldați din armata turcă au fost uciși sau răniți în această după-amiază în urma atacurilor aeriene comune lansate de forțele aeriene siriene și ruse în regiunea Idlib”, relatează site-ul Al Masdar News de la Beirut. „Potrivit presei de opoziție, zece soldați turci au fost uciși sau răniți ca urmare a atacurilor aeriene comune ruso-siriene din apropierea orașului Kansafra.”

Și jurnalistul britanico-sirian Danny Makki, care se află în Siria vorbește de 10 victime (morți și răniți) în atacurile aeriene ale rușilor, „4 vehicule blindate ar fi fost distruse, de asemenea,”.

Până în acest moment nu există, însă, o confirmare oficială. Ankara a confirmat anterior cel puțin un soldat ucis în luptă duminică. Ministerul Apărării din Turcia a recunoscut, până acum, că, în total, 16 dintre soldații turci au fost uciși în timpul noii ofensive siriano-ruse în Idlib, care a început în luna decembrie.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat în ce condiții țara sa este dispusă să ajungă la un compromis cu turcii. „O altă serie de consultări este pregătită în prezent și sperăm că ne va ajuta să ajungem la un acord cu privire la modul în care să ne asigurăm că teroriștii nu mai sunt șefi acolo”.

„Sper că toate contactele în curs de desfășurare dintre armata noastră și armata turcă, cu participarea diplomaților și serviciilor de securitate, se vor încheia pozitiv și vom putea să ne asigurăm că teroriștii nu vor prelua această parte a Siriei „, a adăugat Lavrov.

Moscova a avertizat în mai multe rânduri Ankara să-și îndeplinească promisiunile de a dezarma luptătorii islamici.

Turcia a trimis, însă, mii de soldați în Idlib și încearcă să oprească ofensiva siriană, pentru a opri un nou val de refugiați. Potribit mai multor surse, aproximativ un milion de oameni ar putea încerca să treacă granița turcă și să se adauge celor mai bine de trei milioane de refugiați care se află deja acolo.

​​

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: