După Balul Operei, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe persoane au reclamat la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Cluj că toatele sunt „execrabile", „mizerabile", „infecte".
Reclamațiile au fost verificate marți de către inspectorii OPC Cluj care au ajuns la concluzia că sunt întemeiate și că toaletele nu au mai fost modernizate de mai bine de 60 de ani. 

„Miroase de te îngrozeşte”

Șeful OPC Cluj, Mircea Radu, spune că Teatrul Național din Cluj Napoca a fost somat ca în termen de șase zile să facă reparațiile care sunt necesare dar și lucrări de modernizare a acestor toalete. „Am constatat că robinetele sunt rupte, faianța e ciobită sau căzută, chiuvetele sunt extrem de mici iar despre miros nu mai poate fi vorba. Miroase de te îngrozește. Pricep că nu sunt bani de modernizări dar dacă nici pentru produse de igienizare nu sunt atunci nu vreau să zic mai multe. Le-am dat termen șase zile să refacă toaletele care arată ca și în anii 1950 când au fost modernizate", a spus Mircea Radu, directorul OPC Cluj.

Șeful OPC Cluj a mai spus că este inadmisibil ca Teatrul Național, care este proprietarul clădirii, să organizeze spectacole de genul Balul Operei iar când spectatorii merg la toaletă să „li se mute nasul din cauza mirosului".
Prefectul de Cluj nu mai vine la spectacole din cauza toaletelor
Liderul de sindicat de la Opera Națională Română din Cluj, Dan Gâdea, spune că nu este prima dată când spectatorii sunt nemulțumiți de condițiile în care se află toaletele pentru public.
„Chiar prefectul județului Cluj ne-a spus că nu mai vine la spectacole din cauza toaletelor mizerabile. Mi se pare normal când dai bani pe un bilet la spectacol să nu ai parte de asemenea condiții. Este jenant pentru o astfel de instituție, care poartă în titulatură cuvântul Național să existe astfel de toalete", a spus liderul de sindicat.