Timmermans a răspuns: ”e o chestiune legată de lege. Dacă ești condamnat și ți-ai ispășit pedeapsa, depinde de situația juridică și de legea din țara respectivă dacă îți permite. Nu e o lege internațională în acest sens. Depinde cum vrei să interpretezi principiul. Eu aș spune că într-un stat de drept trebuie să respecți judecata instanței și acest principiu cred că se aplică peste tot”, potrivit b1.ro.

După câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD, Liviu Dragnea și-a dorit să fie prim-ministru, dar Legea 90/2001 interzice condamnaților penali să ocupe funcții în Guvern, iar el a primit doi ani cu suspendare în dosarul ”Referendumul”. Această lege a fost atacată de către Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, dar magistrații nu au luat încă o decizie.

Frans Timmermans s-a întâlnit, astăzi, la Guvern, cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. De asemenenea, Timmermans a mai avut întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea