Răspunsul FERM a lui Iohannis către președintele Comisiei Europene: „România nu este de acord...”

Răspunsul FERM a lui Iohannis către președintele Comisiei Europene: „România nu este de acord...”

Klaus Iohannis a avut, vineri, o întrevedere, la Palatul Cotroceni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în care președintele a exprimat poziția fermă a României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu mai multe viteze.

Donald Tusk a demarat o campanie de consultare a tuturor membrilor Consiliului European în urma căreia va pregăti un document cu pașii de parcurs în procesul pentru consolidarea UE.

"În cadrul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat în mod ferm poziţia României de a nu accepta propuneri care conduc către o Europă cu două sau mai multe viteze sau către o Europă a cercurilor concentrice. Astfel de opţiuni nu ar face decât să adâncească diviziunile între statele membre", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidențiale.

Iohannis a subliniat faptul că principiul inclusivităţii este cel mai important lucru în demararea procesului de consolidare a Comunității.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Avansarea într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre, trebuie să fie principalul obiectiv la nivel european", se menţionează în comunicat.