Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că premierul Ludovic Orban ar merita o coroniță pentru felul în care a gestionat problemele legate de criza coronavirusului în perioada stării de urgență și ulterior.

Rareș Bogdan a intervenit după ce liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și că are certitudinea că aceasta va trece, iar Cabinetul condus de Ludovic Orban va fi demis.

„Cred că demisia lui Orban ar fi cea mai potrivită pentru că acum preşedintele ar trebui să recunoască doar un eşec politic, pentru că, dacă va fi peste câteva luni de zile cu aceste prelungiri de stări de alertă, preşedintele României va avea de gestionat un dezastru economic în primul rând”, a declarat Marcel Ciolacu.

În replică. Rareș Bogdan a precizat că PSD se cațără pe o situație extrem de complicate, făcând referire la pandemia de coronavirus și a precizat că Guvernul PNL s-a descyurcat mult mai bine în gestionarea crizei de coronavirus decât alte state. Europarlamentarul PNL a mai spus că PSD nu a recâștigat credibilitatea necesară ca să solicite demisia Guvernului, chiar dacă se află în opoziție.

Totodată, el a precizat că nici premierul și nici alți miniștri și lideri ai PNL nu au legătură cu scandalul Unifarm și că directorul anchetat pentru luare de mită a făcut toate faptele pentru care este acuzat de unul singur. Rareș Bogdan a delcarat că i-a cerut premierului, înainte de izbucnirea pandemiei să-l schimbe pe directorul Unifarm.

„Eu am încredere în sistemul judiciar din România și cred că procurorii vor face lumină. Nu political trebuie să facă lumină, nu domnul ciolacu sau Romașcanu. Sunt procurori, poliție economică, care să facă politică”, a declarat Rareș Bogdan. .