Prim-vicepreședintele PNL afirmă că social-democrații au lăsat goale „stocurile strategice” ale României, deși au condus țara „în ultimii 7 ani”.

Rareș Bogdan scrie pe Facebook că de vină pentru situația dramatică în care se află România sunt doar liderii PSD și ALDE și că PNL a preluat puterea într-un moment critic.

„Este absolut incredibil tupeul celor de la PSD şi ALDE, adică cei care au condus România în ultimii 7 ani”, își începe atacul europarlamentarul liberal.

Acesta arată că, „la preluarea guvernării de către PNL, în urmă cu mai puţin de 5 luni, STOCURILE STRATEGICE ale României pentru eventuale epidemii erau zero”. Cum e posibil așa ceva? Iată ce răspunde Rareș Bogdan: „Aşa au lăsat România Dăncilă, Tăriceanu şi toti ceilalţi care astăzi urlă cu un tupeu inimaginabil”.

Situația la momentul instalării Guvernului Orban era una dezastruoasă, zice Rareș Bogdan: „Opt centre PCR funcţionau în România, iar numărul paturilor ATI era acelaşi din 2012, 2600 de paturi!”. Astfel, se întreabă politicianul liberal, „cât de ticălos să poţi fi pentru a ataca astăzi o situaţie pe infrastructura spitalicească pe care guvernele tale succesive au tolerat-o între 2012-2019 luna noiembrie?????”.

Fostul moderator tv nu ratează oportunitatea de a lăuda ultimele măsuri luate de Palatul Victoria: „Acum au ajuns 130.000 de echipamente de protecţie, combinezoane, 200.000 de teste, 3 campanii militare de campanie achiziţionate prin Unifarm din Coreea de Sud, 150 de aparate de respiratie artificială, 300.000 plus 2 milioane de măşti şi materialele sanitare intră de acum zilnic în România din diverse surse şi ţări”.