Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, MESAJ DE O DURITATE FĂRĂ PRECEDENT: „Iubiți România, TICĂLOȘILOR, că venim după voi și jur că la ce SETE DE SÂNGE e în țara asta vă luăm pe sus pe toți”
Rareș Bogdan, MESAJ DE O DURITATE FĂRĂ PRECEDENT: „Iubiți România, TICĂLOȘILOR, că venim după voi și jur că la ce SETE DE SÂNGE e în țara asta vă luăm pe sus pe toți”

Rareș Bogdan, MESAJ DE O DURITATE FĂRĂ PRECEDENT: „Iubiți România, TICĂLOȘILOR, că venim după voi și jur că la ce SETE DE SÂNGE e în țara asta vă luăm pe sus pe toți”

Eșecul achiziției operei lui Brâncuși, Cumințenia Pământului, l-a enervat la culme pe Rareș Bogdan. Moderatorul emisiunii Jocuri de puteri a postat pe rețelele de socializare un mesaj de o duritate fără precedent pe rețelele de socializare. Rareș Bogdan a dat exemplul Poloniei care plătește peste 2 miliarde de euro pentru o colecție de opere de artă.

"Fir-ați ai nabii, IUBIȚI ROMÂNIA, ticăloșilor!

Politicienii români nu vor înțelege niciodată imaginea celebră a cavalerilor polonezi care atacă tancurile germane cu sabia. Experții spun că e un mit, dar chiar dacă n-ar fi, pe ai noștri i-ar sensibiliza mai tare un castron cu semințe, nu niște visători care au simțul istoriei. Polonezul, pentru premierul roman, e un fel de carnat. Atâta visăm, atâta facem. Cum suna un slogan prin anii 90: “trandafiri votați, trandafiri mâncați”. Pe noi ne suprind evenimentele, nu le pricepem, iar când pricepem, leșinăm, ca la cedarea Ardealului.

Leșinul e principalul bun național, deci dacă mă trezesc eu să-i acuz de ticăloșie pe cei care l-au umilit pe Brâncuși vor spune unii că mă droghez. În timp ce eu trag pe nas miasma de șorici prăjit (alt bun național), polonezii cumpără cu 2 miliarde de euro o colecție privată de tablouri, care aparține Fundației Czartorsky – printre lucrări, Dama cu Hermină a lui da Vinci, asigurată pentru 350 de milioane de euro.

Cum să priceapă un demnitar român că farfurioarele arpadiene cumpărate de Ungaria cu 21 de milioane de euro sau tablourile răscumpărate de statul polonez cu 2 miliarde de euro sunt cele care asigură unicitatea, prin urmare valoarea unei națiuni? Gem muzeele lumii de frumos, se bat pe o schiță cât o unghie făcută de Renoir, iar la noi, în muzeul național al inadecvării, ce să vadă turiștii? Unghiera bonei filipineze lui Ponta, prima rețetă de murături a Bombonicii, șervețelul uitat de Alina Gorghiu după demachiere, “Tăiem porcul, cum îl preparăm” ediția princeps, colecția de discursuri a lui Victor Ciorbea, prima coasa al lui Emil Boc, ultima casca de motociclist al lui Calin Tariceanu, bikinii folositi ai Elenei Udrea și moțul primului nepot al lui Băsescu?

Pe Brâncuși l-am ratat, n-ar fi niciun șoc. Ar fi fost dacă campania de cumpărare ar fi reușit. Dar așa, a returna banii strânși prin sms și celelalte metode de donație e la fel de ridicol ca autostrada surpată la câteva săptămâni după inaugurare. Un muzeu al ridicolului e tot ce ne-a mai rămas. Suntem niște pigmei ai istoriei, niște trepăduși de care râd toți. Uneori îmi vine să mă declar chinez. Fir-ați ai nabii, IUBIȚI ROMÂNIA, ticăloșilor, că venim după voi și jur că la ce sete de sânge e in tara asta va luam pe sus pe toti, fie de stanga, fie de dreapta!", este a scris Rareş Bogdan pe Facebook.