Evenimentul Zilei > Politica > Rareş Bogdan, încrezător: „Toate oraşele mari vor fi ale PNL”
Rareş Bogdan, încrezător: „Toate oraşele mari vor fi ale PNL”

Rareş Bogdan, încrezător: „Toate oraşele mari vor fi ale PNL”

Rareş Bogdan a declarat că aproape toată oraşele mari din România vor fi câştigate de PNL la alegerile locale.

Rareş Bogdan a declarat că PNL va câştiga detaşat alegerile în toate oraşele mari, şi spune:

„Iaşiul este câştigător pentru PNL sută la sută. Păstrăm Suceava, câştigăm la Neamţ, foarte interesant, împotriva unuia dintre cei mai toxici baroni pe care îi are PSD, Ionel Arsene, un tip apărut din nimic şi care s-a transformat într-un baron de un grobianism cum rar mi-a fost dat să văd. Acolo va câştiga Mugur Cozmanciuc. Vom câştiga într-un mod categoric Bacăul şi vom avea o surpriză foarte plăcută pentru români la Vrancea, acolo unde Marian Oprişan este în corzi. Voi fi două zile acolo, alături de Ion Ştefan şi de colegii noştri la Vrancea. Focşaniul este ca şi câştigat, dar trebuie să câştigăm şi Consiliul Judeţean. Ne batem şi la Botoşani, iar cu transferul lui Cătălin Flutur vom lua şi Consiliul Judeţean”, a declarat europarlamentarul extrem de încrezător.

Rareş Bogdan, extrem de sincer, recunoaşte că PNL va avea şi probleme în unele oraşe

„Dacă vă uitaţi pe hartă, mai avem Galaţiul unde George Stângă va câştiga. Avem o problemă, deşi n-ar trebui să spun asta, dar fiind foarte sincer, recunosc că situaţia de la Vaslui este una complicată, deşi Mitică Buzatu ar trebui îngropat politic. Acolo putem avea surprize neplăcute. E singurul loc unde mă aştept la surprize neplăcute şi doar pentru că Nelu Tătaru a preferat să stea şi să facă o treabă de ministru foarte bună şi îl felicit. Dacă acolo ar fi candidat Nelu Tătaru, Mitică Buzatu ar fi fost aruncat la lada de gunoi a istoriei”, a mai spus Rareş Bogdan.

Vom vedea o hartă galbenă şi vor domina pentru prima dată după 30 de ani cei din PNL

„Singurul oraş mare unde e un pic complicat şi datorită faptului că nu am reuşit o alianţă comună, este Craiova. În rest, toate oraşele mari vor fi ale PNL. Vom păstra tot ce avem şi vom câştiga oraşe pe care nu le-am avut până acum. Ştiţi harta aceea de duminică seară de la ora 21.00 când era intracarpaticul galben cu două trei pete verzi şi în rest era roşu cu câte o pată galbenă, precum Călăraşiul. De data asta veţi vedea o hartă în care galbenul va fi dominant pentru prima dată în 30 de ani”, a concluzionat europarlamentarul Rareş Bogdan.