Politicianul a lasat un atac dur, în care acuză atât Taromul – că nu i-a dus pe români -, dar și pe cei responsabili pentru contractele semnate de românii pleacţi la muncă în Germania.

Rareș Bogdan spune că oamenii plecați sunt plătiți cu mai puțini bani şi că nu li se respectă mai multe drepturi, astfel încât va pleca în Germania pentru o serie de verificări cu privire la situaţia reală a acestora.

„În stare de urgență niciun cetățean român nu poate părăsi țara fără condiții speciale. Noi vorbim de mii de oameni care au pleca.

Mi se pare inadmisibil ca compania Tarom să primească ajutor de la guvern, dar să nu își folosească avioanele pentru ducerea acestor oameni, dacă tot li s-a permis plecarea.

Sigur că în situații normale libera circulație în Europa e un drept stabilit tuturor cetățenilor și nu poate fi contestat.

Dar nu vorbim de o situație normală ci de stare de urgență.

Aștept să se deschidă granițele pentru a putea pleca în Germania pentru a verifica personal cum se desfășoară munca acestor oameni și în ce condiții stau.

Li se dau mai puțini bani decât ce au semnat. Deci au semnat contracte fictive. Au fost contractați cu o anumită sumă, dar primesc sume mult mai mici.

(…) Nu li se permite accesarea propriilor acte, ceea ce e un abuz incalificabil. Le e încălcat dreptul. Li se cere 400 de euro pentru a primi înapoi acele acte”, a spus liberalul la România TV, amintind că dintre cele 32 de avioane TAROM, 28 sunt funcționale, dar sunt consemnate la sol pe Aeroportul Otopeni.

În legătură cu românii din străinătate, Rareş Bogdan a mai avut o intervenţie miercuri, 22 aprilie, pe Facebook:

„Demontarea unui fake-news ordinar

Cei mai nenorociți pesediști și goarnele lor din presă, lipsite, oricum, de credibilitate, goarne de o ticăloșie cumplită, rostogolesc un fake-news ordinar împotriva mea.

Acreditează ideea că am jignit diaspora! Este un lucru de o ticăloșie absolută. Numai un imbecil ar putea crede că vreodată, în viața asta, aș putea jigni cetățenii onești, de bună credință, din Diaspora – adică 96-98% din diaspora românească!

I-am apărat atunci când exact aceleași personaje îi făceau golani, cretini, îi jigneau, iar acum încearcă să manipuleze, cu concursul unui liberal (A.K. – nu merită să-i dau numele întreg, este un tip mărunt)

Am spus extrem de clar: din cei 1 milion de români veniți în țară din diaspora – marea majoritate oameni onești, muncitori, plecați din România din cauza condițiilor economice, pentru a-și căuta un trai mai bun – aproximativ 70.000 nu știm exact cu ce s-au ocupat în afara granițelor.

Dintre aceștia, se pare că 8-10.000 sunt prostituate, proxeneți, șuți (2-3000), cerșetori, tâlhari, hoți, infractori cu violență.

Aici, la aceștia trebuie să avem grijă, pentru că probabil vor fi predispuși să comită infracțiuni și pe teritoriul României.

Sunt convins însă că poliția și organele competente îi au sub observație. Vă rog, nu vă mai lăsați pradă manipulărilor! Iar pe ticăloșii care scot din context și promovează fake-news-uri ordinare îi invit să se privească în oglindă, să-și vadă hidoșenia sufletului!

În timp ce ei i-au jignit și îi jignesc pe frații din diaspora, eu i-am apărat și-i voi apăra în cotinuare.
Repet, au intrat 1 milion, dintre care peste 93% știm ce au făcut în exteriorul țării, au avut ocupații onorabile, iar dintre ceilalți, știm aceste cifre pe care le-am expus mai sus.

Lăsați ticăloșiile și manipulările ordinare, pentru că nu ține! Oamenii pe care încercați să-i manipulați au, cu siguranță, minte și suflet și nu cad pradă ticăloșiilor voastre.

Am văzut cine a postat această minciună, manipulare, pe baza unei informații trunchiate și m-am luminat la față, deoarece în marea lor majoritate sunt persoane pe care le desconsider și care în ultimii ani nu au avut decât cuvinte jignitoare la adresa diasporei. Eu am scris aceste rânduri pentru oamenii de bună credință, care ar putea cădea pradă manipulărilor.”