Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, despre șuții și prostituatele care s-au întors în țară: ”Sunt cifre”
Rareș Bogdan, despre șuții și prostituatele care s-au întors în țară: ”Sunt cifre”

Rareș Bogdan, despre șuții și prostituatele care s-au întors în țară: ”Sunt cifre”

Rareş Bogdan, europarlamentar și prim vicepreşedintele PNL, a dezbătut, marţi seara, evenimentele din ultimele zile în lumina măsurilor luate de autorităţi.

„Dacă în prima chestiune, legată de Deva și Săcele, autoritatea statului a fost pusă la încercare grav, oamenii au văzut o chestie pe care nu au mai văzut-o de 30 de ani. Au mai existat crize, mișcări de stradă, dar nu ne era frică dacă soțiile noastre sau copiii noștri mergeau în parc. Mi s-a părut că a fost o problema de coordonare, de acțiune. E o granița foarte subțire între fermitate și abuz. Dacă nu avem fermitate, orice stat se prăbușește.

Totul, dacă e condus cu rațiune, va reuși. Și mai cred că nu trebuie să existe protecție sau complicități din partea oamenilor legii.

Am primit sute de mesaje despre ce se întâmplă în România.

70.000 din toți cei aproape un milion care au intrat în țară, nu se știe cu ce s-au ocupat în afară țării. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Câteva mii sunt şuţi în afară țării. Sunt cifre oficiale.

Comparația cu 10 august este nepotrivită. Situația e complet diferită. Acolo au fost bătute sute de oameni cu mâinile ridicate, au fost gazate mii de persoane care nu aveau nici intenția de a face ceva. Acei tineri care au acționat împotriva jandarmeritei suportă rigorile legii. Noi vorbim de peste o sută de mii de oameni care nu aveau nici măcar gândul de a face ceva ilegal.

E foarte periculos pentru imaginea publică din România și pentru cetățenii care stau în case, să existe niște cetățeni care să depășească limitele. În momentul în care se depășesc limitele, trebuie intervenit cu fermitate, fără să se comită abuzuri.

Nu se pune problema candidaturii medicului Tătaru la primăria Capitalei. Virgulele pot schimba o frază. În cazul lui Nelu Tătaru, o virgulă a schimbat o frază, exact ca în cazul lui Dan Puric, care dintr-o virgulă pusă aiurea a părut că a zis ceva de victimele de la Colectiv. Eu îl cunosc pe Streinu Cercel de mult timp și în aceste vremuri el și Rafila și Nelu Tătaru sunt mâna cerească.

Mie îmi place, eu sunt într-o relație personală cu el și ceea ce am văzut la Matei Bals nu am văzut nici în Germania. Astfel de oameni trebuie apreciați. Trebuie să fim atenți, pentru că în perioada asta de radicalizare a mesajului și de mult fake news, se lipesc fraze peste declarații. Nelu Tătaru a făcut referire la cei aflați în aziluri de bătrâni și la oameni care nu au ajutor”, a spus Rareș Bogdan la România TV.