„Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii patru ani și jumătate, PNL va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții-cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic (…)

Pentru PSD urmează patru ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul”, a spus Rareș Bogdan, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

În vreme ce PNL guvernează, PSD, Pro România și ALDE vor să pună bazaele unei noi alianțe politice, iar în ultimele zile se negiciează detaliile cu privire la această mutare.

Nu este exclus ca la această alianță să ia parte și alte formațiuni politice, partide care sunt reprezentate de în Parlament, și care nu sunt de acord cu modul în care  Executivul liberal își desfășoară activitatea la Palatul Victoria.

Planul, pe scurt, ar fi următorul: având în vedere faptul că lucrurile au intrat în linie dreaptă și timpul este destul de limitat și îi presează, alianța urmează a fi anunțată, potrivit informațiilor oferite de Antena 3, chiar înainte de Congresul PSD, adunare care a fost dată peste cap din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus.

Există o probabilitate mare ca alegerile locale să se desfășoare pe 20 sau 27 septembrie, iar soarta alegerilor parlamentare stă în baza deciziei Curții Constituționale a României. Judecătorii vor trebui să decidă dacă data alegerilor parlamentare e de apanajul Guvernului sau al Parlamentului.