Rareș Bogdan crede în șansele luI Cătălin Cîrstoiu. Are în spate două partide uriașe

Rareș Bogdan crede în șansele luI Cătălin Cîrstoiu. Are în spate două partide uriașe Sursa foto: Facebook

Rareș Bogdan crede în șansele medicului Cătălin Cîrstoiu, la alegerile pentru Primăria Generală. El este sigur că acesta va deveni următorul primar general deoarece „are în spate două partide uriașe”.

 

Politicianul PNL crede că viitorul primar al Capitalei va fi medicul Cătălin Cîrstoiu, pe care îl compară cu Traian Băsescu. În opinia sa, fostul președinte al României s-ar fi aflat în situația lui Cîrstoiu când a câștigat alegerile pentru Primăria București. Traian Băsescu a candidat, în 2000, din partea PD, aflat în opoziție. El a câștigat în fața lui Sorin Oprescu, promovat de PSD, partidul favorit în alegeri.

Rareș Bogdan îl vede primar pe Cîrstoiu

Politicianul PNL adună procentele pe care, susține, le-ar avea PSD și PNL și, astfel, ajunge la concluzia că medicul Cîrstoiu este favorit în alegeri. Singura „problemă”, pe care o recunoaște Rareș Bogdan, este să pună la un loc procentele cu pricina, în spatele candidatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Primarul Capitalei va fi Cătălin Cîrstoiu, pentru că are în spate două partide uriașe. Noi avem 24% pe București, PSD are 32 sau 33%. În momentul în care reușim să punem cele două partide în spatele domniei sale și să fie perceput ca reprezentant și asta facem zi de zi, oră de oră, de 10 zile încoace, domnia sa sunt absolut convins că se va vedea și în sondajele de opinie unde va fi”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan compară actualele alegeri de la Primăria Generală, cu cele din 2000, când Traian Băsescu a câștigat primul mandat de primar. În fapt, politicianul face o confuzie între candidatatul Convenției Democrate, Cătălin Chiriță și Sorin Oprescu candidatul PSD. El spune că Traian Băsescu l-ar fi bătut pe Cătălin Chiriță și a ajuns primar cu 56%. În realitate, Băsescu a câștigat în fața PSD-istului Oprescu la limită 50,68% - 49,31.

„Domnul Băsescu a intrat în campanie și după primul tur de scrutin a avut exact 12,6%, și a câștigat cu 56%, în fața domnului Chiriță, care era cotat ca fiind favoritul”, a spus Rareș Bogdan.

Catalin Cirstoiu

Sursa foto: Captura video

Politicianul PNL crede în șansele lui Cîrstoiu

Rareș Bogdan crede că medicul Cătălin Cîrstoiu are șanse să crească în preferințele alegătorilor. Potrivit spuselor sale, medicul va strânge procentele celor două partide, PSD și PNL, și astfel va câștiga

„În momentul în care Cătălin Cîrstoiu, în urmă cu 10 zile, la 6 zile de la intrarea în campanie, avea aproape 20%, iar cele două partide, împreună, 56% pe BucureștiÎn momentul în care cele două partide și electoratul celor două partide se lipesc de domnul Cîrstoiu, acesta poate crește cu două, trei procente pe săptămână, fiindu-i suficient pentru a câștiga în 9 săptămâni alegerile”, s-a arătat foarte sigur Rareș Bogdan.

De menționat că, la momentul desemnării lui Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun al PSD și PNL, Rareș Bogdan a fost desemnat comunicatorul campaniei acestuia.

Traian Băsescu

Traian Basescu. Sursa foto. EVZ

Confuzia lui Rareș Bogdan

Alegerile din anul 2000, pentru Primăria Capitalei, la care face referire politicianul PNL, s-au desfășurat cu totul diferit de cum le prezintă. Rareș Bogdan face confuzie între candidatul CDR, Cătălin Chiriță, care s-a clasat pe locul al treilea în primul tur, și Sorin Oprescu, de la PSD.

Traian Băsescu și-a anunțat candidatura în ultimul moment, la Primăria Municipiului București. Iar anunțul său a reprezentat o mare lovitură pentru candidatul CDR, Cătălin Chiriță, văzut ca favorit pentru turul doi. Surprinzător, în primul tur al alegerilor Traian Băsescu s-a clasat pe locul doi, dar nu cu 12,6% așa cum spune Rareș Bogdan.

Fostul președinte a obținut 108.862 voturi, adică 17,18%. Pe primul loc, Sorin Oprescu, candidatul PSD, favorit, a obținut 260.689 voturi, adică 41,16%. Cătălin Chiriță, al doilea candidat de dreapta, a obținut 104.719 voturi, adică 16,53%.

În turul al doilea, Traian Băsescu a câștigat Primăria Generală 362.853 voturi, adică 50,68%. Sorin Oprescu, candidatul PSD, a obținut 353.038 de voturi, adică 49,31% din voturi.