Declrația lui Rareș Bogdan vine în contextul în care Klaus Iohannis, potrivit Constituției și legii electorale, pentru a câștiga în primul tur, ar avea nevoie de 9,3 milioane de voturi.

Pe listele electorale figurează 18,6 milioane de alegători. Or, pentru a câștiga, e nevoie de voturile a jumătate plus 1 din totalul celor care sunt pe listele electorale, nu a celor care se prezintă la vot, a explicat Rareș Bogdan la Digi24.

„Eu cred într-un scor foarte mare al președintelui încă din primul tur, cred într-o victorie zdrobitoare în turul 2, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem campanie, am și atras atenția. Campania pentru președinte, câștigarea alegerilor de către președinte înseamnă o șansă în plus pentru fiecare dintre candidații noștri la alegerile locale, pentru fiecare dintre candidații noștri la alegerile parlamentare.

Este cheie câștigarea alegerilor și partidul a înțeles acest lucru și sper că vor înțelege toți cei 1.100 de aleși primari și cei 13.000 de consilieri, plus organizațiile noastre. Deci, nu putem câștiga din primul tur, din cauza Constituției”, a arătat Rareș Bogdan.