Evenimentul Zilei > Politica > Scenariul lui Rareș Bogdan. Cine este, de fapt, vinovat pentru criza COVID 19
Scenariul lui Rareș Bogdan. Cine este, de fapt, vinovat pentru criza COVID 19

Scenariul lui Rareș Bogdan. Cine este, de fapt, vinovat pentru criza COVID 19

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a afirmat că nu populația este vinovată pentru înmulțirea cazurilor de infectare cu coronavirus din țară.

Rareș Bogdan învinuiește presa pentru răspândirea știrilor false și îi sfătuiește pe jurnaliști să facă mai multe eforturi pentru prezentarea cazurilor dramatice ale pacienților infectați cu cumplitul virus.

„Nu vreau să fac niciun fel de speculație, așteptăm să vedem evoluția bolii, Am încredere în specialiști și în funcție de recomandările acestora se vor lua cele mai bune decizii. Nimeni nu-și dorește să introducă noi restricții. Din păcate sunt țări care au fost nevoite să introducă noi restricții, vedem că Sydney (Australia) a intrat în carantină, Catalonia în Spania a anunțat că s-a introus purtarea măștii ogligatoriu în toate spațiile, inclusiv pe stradă.

Sunt state care iau măsuri foarte dure, cazul Braziliei a fost cel mai elocvent. În România vedem o explozie de cazuri, la peste 500 de cazuri sunt țări care vor lua decizii cu privire la românii care ajung pe teritoriul lor: Austria a luat decizia (de introducere a izolării/carantinei pentru românii care intră în țară – n.r.), Belgia analizează acest lucru”, a susținut Rareș Bogdan, la Antena3.

„E dureros că unii dintre concetățenii noștri nu înțeleg că dacă nu respectă regulile de rămânere în spital, de autoizolare, pot să-i infecteze pe alții. A fost foarte mult fake news. Doamna Merkel era foarte îngrijorată de faptul că fake news-ul a influențat deciziile oamenilor.

Oamenii nu sunt niciodată vinovați. Presa trebuie să ia exemple de la oameni care au trecut prin calvarul coronavirus și să vorbească. Ca să putem convinge oamenii că acest virus există, oamenii care au avut virusul trebuie să vorbească”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: