Evenimentul Zilei > International > Raportul care-l îngrozeşte pe Macron: Islamul pune stăpânire pe Franţa, de la suburbii până în centrele oraşelor
Raportul care-l îngrozeşte pe Macron: Islamul pune stăpânire pe Franţa, de la suburbii până în centrele oraşelor

Raportul care-l îngrozeşte pe Macron: Islamul pune stăpânire pe Franţa, de la suburbii până în centrele oraşelor

Franţa a ajuns pe mâna islamiştilor. Acestea sunt rezultatele unui raport care-l îngrozeşte pe Macron. Islamiştii domină periferiile franceze ajungând până în centrele oraşelor scrie editorialistul Giovanni Giacalone.

Cartiere întregi din periferiile franceze sunt în mâinile islamiştilor

Giacalone, în editorialul său de excepţie, descrie situaţia reală din Franţa: Este o situaţie care apare într-un document rezervat, trimis de ministrul de Interne, Christophe Castaner, unor prefecţi, cu cererea de a convoca cât mai repede grupuri de evaluare a diferitelor departamente. DGSI, serviciile secrete interne, a cartografiat cel puţin 150 de suburbii care sunt la ora aceasta în mâna islamului radical. Nu sunt implicate doar principalele oraşe ca Paris, Lyon, Marseille şi Toulouse, dar şi cele mici unde în trecut n-au fost semnalate derive radicale, un semnal care indică un fenomen în expansiune.

Totul sub ochii autorităţilor

În rest, acum 15 ani, autorităţile franceze erau la curent de dramatica situaţie în periferii, cu o listă de 750 de zone clasificate ca „sensibile” la delicvenţă şi degradare. Cartiere mai ales locuite de imigranţi provenind din nordul Africii şi din cea sub-sahariană, dintre care mulţi la a treia sau a patra generaţie şi unde poliţia încearcă să intre cât mai puţin posibil fiindcă, atunci când o face, riscă să dezlănţuie revolte violente ca acelea din 2005 şi 2017. Zone în care Statul este practic absent şi unde şomajul atinge niveluri alarmante, cu o cifră de 40%, dar şi un 60% în ceea ce priveşte tinerii. Trafic şi vânzare de stupefiante, prostituţie, furturi, vandalism, înfruntări între bande, toate activităţile care găsesc teren fertil în giganticele labirinturi formate de clădiri unde e uşor să te ascunzi şi să „faci marfa nevăzută”.  O situaţie cu adevărat dezastruoasă pe care RATP, firma de transport public, a trebuit să şi-o asume angajând oameni, ca şoferi şi alte categorii de personal, legaţi de mediul islamist şi deci provenind din mediul suburbiilor şi pentru că ceilalţi nu voiau să conducă mijloacele de transport de frică să nu fie luaţi la pietroaie.

Islamismul radical a găsit teren fertil deci în aceste zone, s-a infiltrat dincolo de zidurile moscheilor

E suficient să te aventurezi în anumite cartiere pentru a-ţi da seama că în baruri sunt doar bărbaţi (femeile nu pot intra), iar femeile neîmbrăcate în manieră „adecvată” canoanelor islamice sunt insultate şi agresate, cum s-a întâmplat în aprilie anul trecut când un şofer de autobuz al liniei 60 a refuzat s-o lase să urce pe o fată fiindcă era îmbrăcată cu o fustă prea scurtă, apostrofând-o cu un „du-te şi îmbracă-te cum trebuie!”. Fata s-a dovedit a fi fiica de 29 de ani a poetului algerian Kamel Bencheikh. Mai sunt apoi copiii laici sau catolici luaţi la ţintă de colegii lor de şcoală, agresaţi şi izolaţi fiindcă sunt „necredincioşi”.

Franţa, rampa de lansare a jihadiştilor

Autorul vorbeşte şi despre cartea în care denunţă situaţia din oraşele Franţei: „O situaţie dezastruoasă este descrisă în cartea „Emiratele Republicii: cum au pus stăpânire islamicii pe suburbii”, scrisă de fostul primar socialist din Sarcelles, Francois Pupponi, în care denunţă rampa de lansare a islamismului în cartierele mărginaşe şi exasperarea multor locuitori. Nu este întâmplător faptul că mulţi dintre jihadiştii plecaţi din Franţa pentru a se uni cu ISIS (mai mult de 1.900 de indivizi), proveneau exact din aceste cartiere.

Statul francez este clar absent în aceste zone. Iar problema se află exact aici, fiindcă istoria ne învaţă că islamismul radical se infiltrează în acest context, unde instituţiile sunt absente, iar scopul lor este de a instaura o „ordine alternativă” fondată pe spaţii islamiste „pure” şi separate de cultura şi societatea occidentală, mai scrie Giovanni Giacalone în Insideover-Il Giornale.