Evenimentul ZileiActualitateRăpire ca în filme în centrul Chișinăului. Judecător ucrainean, săltat de 3 persoane înarmate. VIDEO

Răpire ca în filme în centrul Chișinăului. Judecător ucrainean, săltat de 3 persoane înarmate. VIDEO

Răpire ca în filme în centrul Chișinăului. Judecător ucrainean, săltat de 3 persoane înarmate. VIDEO
Un magistrat din Ucraina suspectat de corupție a fost săltat în plină stradă, în capitala Republicii Moldova.

Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autorităţile de la Kiev, a fost răpit de 3 persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în centrul capitalei Republicii Moldova, Chişinău, relatează deschide.md.

Poliţia a fost sesizată în jurul orei 13.15, iar în prezent ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanţelor. Avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

Judecătorul a încercat să obțină azil politic în Republica Moldova

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chişinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanţele judecătoreşti a Republicii Moldova. A fost răpit de un grup înarmat de persoane şi dus într-o direcţie necunoscută. În situaţia dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toţi care cunosc careva informaţii la subiectul dat vă rog să o comunicaţi poliţiei”, a transmis avocatul.

Portalul deschide.md aminteşte că judecătorul Ceaus este acuzat de către autorităţile din Ucraina de luare de mită. În anul 2017, Kievul l-a dat în urmărire. Acesta s-a aflat iniţial în Crimeea, iar apoi în Republica Moldova. Bărbatul de 54 de ani a încercat să obţină azil politic în Republica Moldova, însă Curtea Supremă de Justiţie i-a respins recent solicitarea.

În 2016, a fost surprins primind o mită de 150.000 de dolari

Postul de televiziune JurnalTV a publicat un video în care este înregistrat momentul în care ar fi fost răpit magistratul ucrainean, chiar în centrul Chișinăului. În august 2016, a fost surprins în flagrant în timp ce primea o mită generoasă de 150.000 de dolari. Presa de la Kiev relata atunci că magistratul judeca un traficant de droguri în momentul în care a anunţat brusc o pauză. A plecat de la judecătorie, s-a întâlnit cu o persoană care i-a dat mita, a revenit şi a dictat sentinţa, scrie sursa citată. Judecătorul a ascuns o parte din bani în borcane pe care le-ar fi îngropat în propria curte, scrie G4media, care citează agora.md.


Accesează: