Rapid și bun. Supă de pui cu găluște pufoase de griș

Într-o zi friguroasă, o porție fierbinte de supă de pui cu găluște îți poate reda energia și buna dispoziție.

Pentru o supă de pui cu găluște ca la carte, ai nevoie de carne cu os sau chiar de oase de pasăre, pentru că, astfel, supa va fi cu atât mai gustoasă. Poate părea complicată, dar supa de pui cu găluște se prepară extrem de simplu și de rapid.

Ingrediente:

Pentru supă:

- 500 g pulpe de pui cu os

- 2 morcovi

- 1 păstârnac

- o bucată țelină

- 1 ardei capia

- 1 ceapă

- sare după gust

- pătrunjel tocat

Pentru găluște:

- 2 ouă

- 6 linguri de griș

- 1 lingură de ulei

- sare după gust

Mod de preparare:

Fierbe carnea în 3 litri de apă rece și adună spuma care se formează la suprafață. Lasă să fiarbă 15 minute, timp în care poți să tai morcovii și păstârnacul rondele, iar țelina, ardeiul și ceapa cubulețe. Pune legumele în supă, adaugă sare după gust și lasă-le să fiarbă până sunt moi.

Dă focul mai mic și apucă-te de pregătit găluștele. Bate ouăle cu uleiul, și adaugă grișul în ploaie și sarea. Compoziția obținută trebuie să fie potrivit de tare (nici prea tare cât să nu curgă din lingură și nici prea moale încât să nu se destrame găluștele în supă). Consistența ar trebui să fie asemănătoare cu cea a unei smântâni groase.

Pune găluștele în supă cu o linguriță; umezește-o mai întâi în supă fierbinte, ca să le poți forma mai ușor. Las-o câteva secunde, ca să fii sigură că nu se destramă. Este important ca focul să fie foarte mic și supa să nu clocotească. Adaugă pe rând găluștele, umezind de fiecare dată lingurița în supa fierbinte.

Acoperă oala cu un capac și lasă supa să fiarbă 5 minute. Poți să le întorci pe partea cealaltă și stropește găluștele cu apă rece, ca să iasă și mai pufoase!

Oprește focul și lasă oala acoperită 5-10 minute, apoi presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt. Poți să o servești fierbinte. Poftă bună!