Randamentul şcolar, în scădere

Randamentul şcolar, în scădere

Elevii români au performanţe şcolare sub media internaţională, România clasându-se pe locul 36, din 45 de state concurente, în ceea ce priveşte rezultatele copiilor la sfârşitul ciclului primar şi gimnazial. La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu de specialitate, întocmit de Asociaţia Internaţională de Evaluare a Randamentului Şcolar şi finalizat în acest an.

Astfel, conform cercetării, doar 4% dintre elevii români au putut fi încadraţi la nivelul internaţional de performanţă Avansat, pe anul 2006, aceştia având rezultate sub mediocre la citire şi la ştiinţele exacte.

Evaluarea se referă la elevii de 10 ani, care au parcurs patru ani de şcoală şi urmăreşte să vadă în ce măsură aceştia pot susţine interpretări pe baza unui text citit la prima vedere.

În ceea ce priveşte ştiinţele exacte, rezultatele obţinute în urma evaluării sunt şi mai îngrijorătoare. În acest caz, în care este vorba despre elevii de clasa a 8-a, diferenţele dintre şcoala cea mai bună şi şcoala cea mai slabă din punctul de vedere al performanţelor s-au dublat în 2007, faţă de 2003. Dacă în Slovenia, Norvegia, Japonia, Coreea, Islanda sau Cipru diferenţa între şcoli este de doar 7%, în ţara noastră procentul este de 35%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Antena 3

Citiţi şi ""Râuri de lapte şi miere", la începur de an şcolar"!