Ramona Mănescu –„Nu îngenunchiem în faţa Olandei pentru intrarea în Schengen. Nu accept sclavagismul modern”

Ramona Mănescu –„Nu îngenunchiem în faţa Olandei pentru intrarea în Schengen. Nu accept sclavagismul modern”

Europarlamentarul Ramona Mănescu acuză Olanda de „atitudine agresivă” prin blocarea constantă a aderării României la spaţiul Schengen. Fiind membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană, România „nu ar trebui tratată ca un stat de mâna a doua”, motiv pentru care Ramona Mănescu respinge orice „târguială” cu olandezii.

Ramona Mănescu a declarat, astăzi, la Constanţa, că deşi România este de mult pregătită să intre în Schengen, fapt confirmat de Parlamentul  European şi de Comisia Europeană, ar exista încă state care blochează intrarea. „Olandezii sunt foarte agresivi în momentul acesta, nu pentru că nu suntem noi pregătiţi, ci pentru că nu le servim lor ceea ce vor de la noi. E un fel de târguială, eu sper să nu cedăm pentru că nu mi se pare normal. Suntem membri cu drepturi depline în Uniunea Europeană, avem şi drepturi, nu doar obligaţii şi trebuie să înţeleagă şi olandezii lucrul acesta”, a comentat Ramona Mănescu.

„Blocarea intrării în Schengen, o încălcare gravă a drepturilor statului român”

Ne puteți urmări și pe Google News

Europarlamenatrul consideră că România nu trebuie tratată ca un stat de mâna a doua. „Este o încălcare gravă a dreptului pe care statul român îl are ca membru al UE. Nu avem de ce să fim călcaţi în picioare”. Un stat membru UE nu are doar obligaţii, are şi drepturi. „Deci nu pot să negociez în genunchi şi nu pot să accept scalvagismul modern sau colonialismul modern. Nu pot. Statul român este un stat mare, are un potenţial pe care nu putem să-l negăm. Nu putem acum, pentru că olandezii au anumite interese şi noi nu le satisfacem, să cedăm”, şi-a arătat, nemulţumirea, Ramona Mănescu.

Puiu Haşotti către ambasadorul Olandei-Prin portul Rotterdam nu se face contrabandă?

Europarlamentarul român susţine că interviurile ambasadorului Olandei la Bucureşti ,”în care  a explicat cât de corupţi suntem încât nu putem intra în Schengen”, nu au nicio legătură cu securizarea frontierelor, pe care diplomatul nu a putut să o nege. „Securizarea frontierelor este una, şi corupţia înseamnă altceva. În întreb pe domnul ambasador, prin portul de la Rotterdam nu se face contrabandă? ” a fost şi reacţia senatorului Puiu Haşotti. El nu s-a oprit aici. „Dacă ambasadorul României în Olanda ar spune că nu e în regulă ca în Olanda să se legifereze consumul de droguri uşoare, ce ar spune olandezii? Prin urmare, eu, parafrazându-l pe domnul Băsescu, am să îi spun ambasadorului Olandei. Nu e bine domnule ambasador, nu e bine”.

Ramona Mănescu, posibil candidat PNL la primăria Constanţa

Ramona Mănescu a anunţat, astăzi, reînscrierea în filiala PNL Constanţa, al cărei membru a fost din luna ianuarie 1990, cererea de înscriere fiindu-i semnată, atunci, chiar de către senatorul Puiu Haşotti. Fiind constănţeancă, şi europarlamentar pentru zona de sud –est, propusă de PNL Constanţa, Ramona Mănescu  este dispusă să se înscrie în cursa internă din partid pentru desemnarea candidatului la primăria Constanţa pentru alegerile locale din 2016. „În momentul acesta, este foarte importantă primăria Constanţa. Va trebui să discutăm în Biroul Executiv şi acesta va trebui să decidă care sunt cele mai potrivite candidatura”, a precizat Ramona Mănescu.