Ramona Ioana Bruynseels a adăugat: “Vă pot asigura că argumentele care vor fi aduse la masa discuțiilor de fiecare parte vor fi cântărite cu atenție. Chiar vrem ca modificările pe care le vom face să răspundă, într-un mod adecvat, îngrijorărilor și problemelor pe care dumneavoastră le întâmpinați".  

O colaborare de bun augur

"Faptul că, în prezent, un grup de lucru format din Ministerul Finanțelor și BNR se întrunește în scopul discutării măsurilor fiscal-bugetare și a măsurilor de susținere a investițiilor este un pas înainte și este de bun augur. Este nevoie însă de un dialog constant, de stabilitate, de multă înțelegere. Suntem conștienți că este nevoie de un dialog serios, corect și onest între noi și mediul de afaceri. Ne dorim să promovăm acest dialog. Vă asigur că aveți în Guvernul României un partener deschis în acest sens“, a transmis consilierul de Stat. 

Potrivit financialintelligence, aceasta a vorbit şi despre obiectivele Guvernului PSD-ALDE: “Avem în continuare un sistem avantajos de taxare pe profit, avem în continuare o taxă pe dividende redusă, în comparație cu multe state europene, și România este în continuare unul din campionii creșterii economice din Europa.  Susținem investițiile și acest lucru este remarcat în sumele alocate în bugetul din acest an, cât și în măsurile de stimulare a absorbției fondurilor europene, simplificarea legislației achizițiilor publice și prin intermediul parteneriatului public privat, care reprezintă una din prioritățile noastre.  Spiritul antreprenorial românesc se dezvoltă și este încurajat parțial și de programele guvernamentale inițiate de guvern, ca de exemplu Start Up Nation".

Bruynseels a mai  precizat:  “În anii anteriori, au fost lansate emisiuni de titluri de stat pentru populație prin intermediul BVB. Dorim să continuăm astfel de emisiuni, în scopul dezvoltării pieței de titluri de stat și în scopul promovării ideii de educație financiară”.  "Prin înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, se dorește implicit și creșterea lichidității, ca urmare a listării la BVB și Aero a companiilor din portofoliul fondului, a mai spus consilierul de stat".