Rămas bun, Ştefan Iordache!

Rămas bun, Ştefan Iordache!

Mari actori ai teatrului românesc şi sute de oameni obişnuiţi au venit în această dimineaţă să aducă un ultim omagiu artistului Ştefan Iordache, al cărui trup neînsufleţit a fost depus azi-noapte în foaierul Teatrului Naţional Bucureşti, după ce a fost adus în ţară de la Viena. Sicriul s-a aflat astăzi în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), unde toţi cei în sufletul cărora au rămas personajele interpretate de Ştefan Iordache şi-au putut lua adio de la acesta.

În memoria artistului, intrarea principală a Naţionalului bucureştean a fost încadrată de o cortină neagră. De asemenea, lângă sicriu au fost postaţi militari din garda de Onoare.

În jurul sicriului artistului s-au aflat cinci coroane, dar şi numeroase buchete de flori. Din partea soţiei, Mihaela Tonitza Iordache, lângă sicriul lui Ştefan Iordache s-a aflat o coroană ce avea scris un mesaj cutremurător: "Aşteaptă-mă! Mihaela".

Printre cei care au adus, începând cu ora 9:00, un ultim omagiu actorului s-au numărat Maia Morgenstern, Gheorghe Dinică, Oana Pellea, Marius Stănescu, Rodica Mandache, Margareta Pâslaru, Tamara Buciuceanu, Florina Cercel, Monica Ghiuţă, Sanda Ladoşi, Mitică Popescu, Mircea Albulescu sau Dorel Vişan. Pe la căpătâiul marelui actor au trecut şi Sanda Manu, Gelu Colceag şi Adrian Titieni, care au depus o coroană din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematorgrafică (UNATC).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Duminică, dis-de-dimineaţă, Dumnezeu i-a acoperit pe români cu frig. A fost un semn că sufletul lui Ştefan a îngheţat". (Mircea Albulescu)

"Era un artist complet, care se implica întotdeauna. Cu certitudine, trebuie să ne întoarcem înapoi la teatru şi film". (Dorel Vişan)

"A fost un om extraordinar, m-am simţit mare lângă el. Omul Ştefan Iordache e mult prea mare ca să am eu cuvinte pentru el". (Sanda Ladoşi)

Alături de marii actori, sute de persoane s-au perindat prin foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti pentru a-şi lua rămas bun de la cel care a fost "cel mai iubit dintre pământeni".  În memoria artistului, la ora 13:30, a început o slujbă religioasă, oficiată de episcopul vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu, care a transmis, la final, un mesaj din partea Patriarhului Daniel.

Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al marelul actor a fost scos, în jurul orei 14:15, din Teatrul Naţional, în aplauzele celor aproximativ o mie de persoane venite să-i aducă un ultim omagiu. Veşnicia - lângă casa de la Gruiu

După slujba de pomenire, cortegiul funerar a plecat spre comuna Gruiu, din apropierea Bucureştiului, acolo unde familia Iordache deţine o casă. Aici va avea loc, mâine, înmormântarea marelui artist.

Până la înhumare, familia doreşte discreţie absolută, accesul oricui în afara celor foarte apropiaţi fiind interzis în capelă şi în interiorul cimitirului.

Ştefan Iordache a murit duminică dimineaţa, într-o clinică din Viena, „după o grea suferinţă“, la ora 09.00 (10.00, ora României), potrivit medicilor, în urma unui stop cardiorespirator. El ajunsese acolo în cursul zilei de vineri, după ce, săptămâna trecută, fusese internat la Spitalul Elias, iar familia solicitase conducerii spitalului confidenţialitate asupra stării de sănătate a artistului. (Doinel Tronaru)

Citiţi şi "Ştefan Iordache, fermecat de lăutari şi de vinul bun"!