Rămâne Ana Birchall la Justiție? Ce spune Dăncilă

Rămâne Ana Birchall la Justiție? Ce spune Dăncilă

Aflat într-o vizită oficială la Frasin, în județul Suceava, premierul României a arătat că decizia de a-i da Anei Birchall un mandat plin la Justiție nu îi aparține, ci va fi luată în CEX -ul PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns, marți, într-o conferință de presă, la o întrebare legată de posibilitatea ca ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, să fie propusă pentru un mandat plin la același minister. Validarea ar urma să o facă șeful statului. Viorica Dăncilă a fost întrebată în timpul conferinței dacă intenționează să o mențină pe Birchall la Justiție. Premierul a punctat în repetate rânduri că nu dorește ”restructurare” și că Birchall, care este si vicepremier pe relatii strategice, dacă ar primi portofoliul Justișiei, ar trebui efectuată restructurarea.

„Nu am discutat de acest lucru. Dacă aș menține-o și într-o parte și în alta ar fi privit ca o restructurare pentru că e și vicepremier”, a spus Dancilă, precizând ca decizia finală va fi luată după alegerile europarlamentare într-un CEX PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News