Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan: „Guvernul Orban își depune mandatul pe masă”
Raluca Turcan: „Guvernul Orban își depune mandatul pe masă”

Raluca Turcan: „Guvernul Orban își depune mandatul pe masă”

La sfârșitul acestei luni, Guvernul Orban își va asuma răspunderea în parlament pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Ulterior, PSD-ul va depune o moțiune de cenzură pe care o vor susține cei de la UDMR. În acest context, Raluca Turcan a declarat că PSD se teme că ”vor fi sparte clanurile roșii”.

Aş spune că guvernul Orban își pune mandatul pe masă pentru realizarea unui proiect pe care îl așteaptă foarte mulți români, și anume un proiect care să întărească democrația, care să aducă alesul mai aproape de comunitate și care să facă primăriile să funcționeze mai bine. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin este o temă care a scos oamenii în stradă, care a îndemnat oamenii să meargă la vot şi la alegerile precedente europarlamentare sau prezidențiale, pentru că noi am spus că ne dorim lucrul acesta. Așa este. În momentul în care guvernul își angajează răspunderea, Parlamentul poate să intervină prin amendamente.

Dacă consideră că acest proiect pe care guvernul își angajează răspunderea este unul dăunător pentru români, depune o moţiune de cenzură. Se pare că PSD-ul, așa cum a declarat, consideră alegerea primarilor în două tururi un proiect dăunător pentru români, ceea ce, pe fond, arată că este un partid profund tulburat atât la nivelul principiilor, cât și la nivelul acțiuni politice al leadershipului. Nu poţi să convoci ca şi argument că acest proiect de alegere a primarilor în două tururi de scrutin slăbeşte democrația. Dimpotrivă, întărește democrația. Singura lor preocupare este că de fapt acest sistem de vot, de alegere a primarilor în două tururi, va putea conduce la spargerea clanurilor roșii care au acaparat România în multe locuri și care, pe fond, au sărăcit ţara”, a declarat Raluca Turcan la Radio România Actualități.