"Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut niciun plan pentru oameni, pentru cei mulţi. Planul domnului Dragnea a fost în tot acest răstimp unul strict legat de satisfacerea interesului personal. Absolut tot ce a făcut dl. Dragnea în această perioadă a fost să blocheze totul pentru un plan personal: un interpus ca prim-ministru, cu riscuri majore pentru România. Partidele au primit mandatul de a gestiona puterea în interes public. Niciun partid nu a primit de la cetăţeni mandatul de a pune ca prim-ministru un interpus sau de a exercita puterea recurgând la amenințări cu suspendarea, precum a făcut astăzi dl. Dragnea", a afirmat Turcan.

Ea a precizat că planul lui Liviu Dragnea de a guverna prin interpuși trebuie să fie "un semnal de alarmă pentru toți oamenii de bună credință".

"El nu este altceva decât o revenire la practicile şi comportamentele nedemocratice şi netransparente care au ţinut România pe loc în anii 90. PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări", a concluzionat liderul interimar al PNL.

Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat astăzi că a refuzat s-o desemneze prim-ministru pe Sevil Shhaideh, propunerea făcută de PSD și ALDE.Ulterior, Liviu Dragnea, a spus că decide în următoarele 48 de ore dacă îl suspendă din funcţie pe preşedintele României.

La rândul său, șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că respingerea nemotivată a propunerii de premier reprezintă un exces de putere al preşedintelui Klaus Iohannis. El a afirmat că "lipsa oricărei motivaţii întăreşte bănuiala că preşedintele se angajează într-o luptă de putere".