Evenimentul Zilei > Justitie > VERDICT în cazul tinerei Raluca Stroescu. Medicul, condamnat pentru MALPRAXIS
VERDICT în cazul tinerei Raluca Stroescu. Medicul, condamnat pentru MALPRAXIS

VERDICT în cazul tinerei Raluca Stroescu. Medicul, condamnat pentru MALPRAXIS

Raluca Stroescu a fost victima unui malpraxis, au anunțat judecătorii Sectorului 1. Decizia nu este definitivă.

Cazul a stors apropiaților și ultima lacrimă, iar opinia publică s-a declarat înfuriată la vremea respectivă. Raluca Stroescu, o tînără despre care s-a spus că ar fi murit din cauza epuizării de la locul de muncă, a fost victima unui malpraxis. Medicul nu a depistat că era la un pas de o comă diabetică, deși i-a făcut un consult cu cîteva ore înainte să moară.

Medicul care a tratat-o pe Raluca Stroescu a fost condamnat la plata unor despăgubiri de 100.000 de euro, în solidar cu respective clinic unde tînăra a fost consultată și la care medicul lucra în 2007. De asemenea, medicul Angela Culeva a primit o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

În 2007, Raluca Stroescu era manager de audit la o mare corporație din București. Se simțea slăbită, așa că s-a dus la un medic de la o clinică renumită pentru consultație.

"S-a pus un diagnostic de anorexie și sindrom casectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fără să fie cerute în regim de urgență și a fost trimisă acasă. La mai puțin de șase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat", a relatat avocatul Marina Constantinescu.

Autopsia a scos la iveală faptul că tînăra suferea de trei luni de diabet.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: