Cazul a stors apropiaților și ultima lacrimă, iar opinia publică s-a declarat înfuriată la vremea respectivă. Raluca Stroescu, o tînără despre care s-a spus că ar fi murit din cauza epuizării de la locul de muncă, a fost victima unui malpraxis. Medicul nu a depistat că era la un pas de o comă diabetică, deși i-a făcut un consult cu cîteva ore înainte să moară.

Medicul care a tratat-o pe Raluca Stroescu a fost condamnat la plata unor despăgubiri de 100.000 de euro, în solidar cu respective clinic unde tînăra a fost consultată și la care medicul lucra în 2007. De asemenea, medicul Angela Culeva a primit o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

În 2007, Raluca Stroescu era manager de audit la o mare corporație din București. Se simțea slăbită, așa că s-a dus la un medic de la o clinică renumită pentru consultație.

"S-a pus un diagnostic de anorexie și sindrom casectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fără să fie cerute în regim de urgență și a fost trimisă acasă. La mai puțin de șase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat", a relatat avocatul Marina Constantinescu.

Autopsia a scos la iveală faptul că tînăra suferea de trei luni de diabet.