Raiffeisen Bank, ţinta atacurilor de tip phishing

Raiffeisen Bank, ţinta atacurilor de tip phishing

Clienţii Raiffeisen Bank au fost ţinta unui atac de tip phishing, aceştia fiind îndemnaţi să introducă o parte din cifrele de pe carduri pentru a verifica validitatea accesului la cont, sub pretextul că echipa de securitate a băncii a depistat o încercare de fraudare prin intermediul internetului, precizează Mediafax.

"Prin această notificare vă aducem la cunoştinţă faptul că echipa de securitate Raiffeisen Bank a stopat un nou atac de tip phishing prin care s-a încercat accesarea contului dumneavoastră Raiffeisen Bank Online. Pentru a continua folosirea serviciului de banking online vă rugăm să verificaţi validitatea contului dumneavoastră Raiffeisen Bank Online", se spune în mesaj.

Apoi, clienţii băncii sunt îndemnaţi să introducă codul de utilizator şi parola, precum şi ultimele 8 cifre din cele 16 înscrise pe carduri.

După introducerea informaţiilor solicitate, utilizatorul este transferat către o pagină fantomă, creată de iniţiatorii atacului pe un site al unei companii spaniole, care, ulterior, redirecţionează clientul către pagina oficială a Raiffeisen.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Raiffeisen Online nu-ţi va solicita niciodată toate cifrele din seria cardului tău de debit. Într-un asemenea caz te rugăm să contactezi de îndată serviciul suport clienţi Raiffeisen Online", se mai spune în mesaj.

Reprezentanţii Raiffeisen au confrmat atacul şi au precizat că au luat legătura cu furnizorul de servicii de internet pentru a bloca accesul pe această filieră.

(17:30)