"Răfuielile" lui Bichir

"Răfuielile" lui Bichir

Ultima carte publicată de jurnalistul Florian Bichir descrie perioada zbuciumată în care Biserica Ortodoxă şi Patriarhul au fost supuşi defăimării.

Volumul „Răfuieli în duh“, Editura Agnos, reprezintă publicistica din ziarul „Evenimentul zilei“ a jurnalistului Florian Bichir, în primul an de la alegerea Prea Fericitului Daniel. „Această perioadă a fost cea mai grea din viaţa mea, pentru că mulţi aşa-zişi prieteni mi-au întors spatele.   M-au calomniat, acuzându-mă că «am trădat». N-am trădat pe nimeni, am ales soluţia cea mai bună pentru Biserică“, spune autorul în prefaţa volumului structurat pe patru capitole, în care sunt tratate diferite aspecte sensibile ale universului ortodox: „Cu biciul pe negustorii de templu“, „Chemarea vremii şi ispitele din Biserică“, „Ortodoxia din noi“ şi „Înţelegeţi, neamuri, şi vă plecaţi“.

După cum punctează şi autorul, acest volum nu este unul al răzbunării, ci al punerilor la punct şi al lămuririlor necesare, într-o perioadă în care Biserica şi Patriarhul au fost supuşi defăimării. Articolele din care este alcătuit volumul sunt adevărate „răfuieli în duh“ ale jurnalistului „cu cei care şi-au uitat în cuiul superficialităţii nevoia de mărturie“.

Mai clar, cu „teleghidaţii intereselor obscure, bocitorii de serviciu, chirurgii estetici ai unei cosmetizări forţate, gardienii unei ortodoxii fără nicio legătură cu cerul“, după cum arată, în prefaţa volumului, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula. Parcurgând acest volum, veţi afla despre autor că este „uneori aprins, alteori destins, dar niciodată indiferent“. Lansarea volumului „Răfuieli în duh“ a avut loc la Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă, care se încheie astăzi la Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

CV 18 ani de presă Florian Bichir (n.1973) este licenţiat în filologie şi teologie ortodoxă, are un master în comunicare şi este doctorand în teologie. Ziarist din 1990, a publicat articole în „Lumină pentru suflet“, „Actualitatea Ortodoxă“, „Lumea Credinţei“, precum şi în presa laică: „Dreptatea“, „Baricada“ şi „Tinerama“. Din 1997, lucrează la „Evenimentul zilei“, unde ocupă în prezent funcţia de senior-editor. Florian Bichir a mai publicat volumele „Reporter în tărâmul minunilor“ (2006), „Polemici ortodoxe“ (2007) şi „Alegerea Patriarhului. 41 de zile ale dezinformării“ (2008).