Rafturile supermarketurilor din Beijing sunt golite. Oamenii se tem de o nouă carantină

Rafturile supermarketurilor din Beijing sunt golite. Oamenii se tem de o nouă carantină Sursa: Agerpres

Locuitorii din Beijing curăță rafturile supermarketurilor de alimente, pe fondul temerilor că s-ar putea confrunta cu o penurie de alimente ca și în Shanghai, cauzate de o posibilă blocare din cauza creșterii cazurilor de Covid-19.

Panica a început luni după ce 3,5 milioane de locuitori din districtul central Chaoyang din Beijing au primit ordin să se supună la trei runde de teste Covid săptămâna aceasta, pe fondul unei creșteri a cazurilor locale, potrivit The Guardian.

Panica din rândul populației

Marți, cerințele de testare în masă au fost extinse pentru a acoperi aproape toți cei 21 de milioane de locuitori ai orașului, stârnind temerile de blocare la nivel de oraș, potrivit AFP. Imagini cu oameni care se alătură cozilor lungi la supermarketuri și adunând provizii de alimente au circulat în știri, în scene care amintesc de primele zile ale pandemiei.

"Oamenii sunt anxioși. Toată lumea face rost de bunuri și ne temem că s-ar putea să se epuizeze articolele", a declarat pentru AFP un client al unui supermarket pe nume Wang. Menționând că familia ei și-a asigurat suficientă mâncare pentru a rezista o săptămână, femeia în vârstă de 48 de ani a adăugat că este îngrijorată că „lucrurile vor deveni ca în Shanghai”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Shanghai, un centru financiar care găzduiește 26 de milioane de locuitori, se află într-un blocaj nedeterminat de la sfârșitul lunii martie. Neputând să-și părăsească casele pentru a cumpăra alimente, locuitorii înfometați s-au plâns că au rămas fără alimente.

Creșterea cazurilor în Beijing

Luni, Beijingul a înregistrat 32 de cazuri simptomatice și un caz asimptomatic - un nivel scăzut în comparație cu 1.661 de cazuri simptomatice și 15.319 cazuri asimptomatice din Shanghai. Dar oficialii din capitală spun că speră să evite ca focarul să scape de sub control, potrivit AFP.

Oficialii chinezi din domeniul sănătății au susținut ceea ce numesc o politică „dinamică” „zero-Covid”, care a inclus blocări rapide, teste în masă și restricții de călătorie ori de câte ori apar grupuri. În capitală, unele săli de sport, locuri turistice și teatre au fost ordonate să se închidă marți, potrivit Reuters.