Rafting de Ziua Femeii

Rafting de Ziua Femeii

În loc de show-uri de striptease masculin, bijuterii, flori sau excursii în locuri romantice, cadouri clasice cu care bărbaţii îşi răsfaţă iubitele sau soţiile de 8 Martie, o firmă din Bihor le-a oferit doamnelor şi domnişoarelor amatoare de senzaţii tari... curse de rafting.

Puşi să vegheze asupra siguranţei doamnelor, organizatorii au ales de ziua lor un traseu pentru începători. „Ne-am gândit să le facem femeilor un cadou mai puţin obişnuit de ziua lor. Am vrut să le propunem ceva nou, la care nu s-ar fi aşteptat. Şi am reuşit!“, zâmbeşte mândru Radu Tănase, responsabilul cu activităţile sportive al firmei Extreme Zone Adventure, din Vadu Crişului. „Este o adevărată relaxare“

Doamnele şi domnişoarele au fost încântate de ideea sportivilor. „Ideea a fost genială şi a picat chiar la ţanc. Împreună cu prietenele mele mă gândeam să mergem să petrecem undeva în Retezat, dar vremea urâtă ne-a dat planurile peste cap. Eram tare dezamăgite, iar «oferta» a venit la momentul potrivit. Am fost tare bucuroase, mai ales că nu mai făcusem niciuna rafting“, spune Alina Sime. Orădeanca este pasionată de sporturile extreme, aşa că, în timpul liber, îi place să sară şi cu paraşuta.   Înainte de a le lansa la apă, Radu Tănase şi colegul lui, Ionuţ Ferche, singurii ghizi de rafting din România acreditaţi internaţional, le-au făcut doamnelor o jumătate de oră de instructaj. Le-au explicat celor cinci novice care sunt mişcările, rostul echipamentului şi eventualele pericole pe care apa le ascunde, apoi două bărci pneumatice s-au lăsat purtate de undele Crişului Repede, în zona localităţii bihorene Vadu Crişului. „Este o adevărată relaxare. După o săptămână de muncă, tensiune şi stres, liniştea naturii, zgomotul apei şi peisajul fantastic sunt, într-adevăr, o desfătare“, povesteşte Iana Furic, manager al unei firme de transporturi. TRASEE

Obiective turistice pe malul apei O coborâre cu raftul sau cu caiacul variază între 20 şi 60 de euro, în funcţie de lungimea traseului, care se întinde de la 7 la 30 de kilometri. În preţ intră transportul până pe malul apei, închirierea echipamentului, instructajul şi ghidarea coborârii în sine. Organizatorii vor ca pe viitor să facă opriri în timpul coborârii cu raftul sau cu caiacul pe Crişul Repede, pentru ca turiştii îmbarcaţi să viziteze Peştera Unguru Mare şi Peştera Vadu Crişului.

Ne puteți urmări și pe Google News